aviko-pom-aardappelkroketjes-header

Seizoensgroenten juli

Het is juli, de zomervakantie is begonnen en mensen zoeken massaal het terras op om een hapje en drankje te doen in de zomerzon. Welke seizoensgroenten serveer je je gasten? 

Seizoensgroenten juli

Het is juli, de zomervakantie is begonnen en mensen zoeken massaal het terras op om een hapje en drankje te doen in de zomerzon. Wat serveer je je gasten dan? In de zomer eten mensen liever geen uitgebreide maaltijden, maar genieten ze meer van een fris en licht gerecht. Een salade of een combinatie van verschillende tapas zijn in juli dan ook een must op je kaart. Vooral de kleine snacks zijn geliefd bij bij een goed glas wijn of koel getapt biertje. Maak bijvoorbeeld iets met courgette, een van de seizoensgroente van juli. Courgette is in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot bijgerecht. Bijvoorbeeld in een tempura, zoals tempura van aardappel en courgette of bij een poutine met gama’s in gele curry.

Het aanbod van seizoensgroenten in juli is gevarieerd en uitgebreid. In het algemeen zijn dit de seizoensgroenten van juli:

  • IJsbergsla
  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Lamsoren
  • Paksoi
  • Peultjes
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Ui
  • Veldsla
  • Venkelknol
  • Witte kool
  • Witlof
  • Wortelen
  • Zeekraal

Benieuwd naar de andere maanden? Bekijk hier de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, augustus, september, oktober, november en december. 

Aviko aanmelden
De zoete aardappel past perfect in de trend van superfoods. Hij zit namelijk bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Leuk om te vermelden op de menukaart.

Meer trends en tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Ja, ik schrijf me nu in