Recept Aviko Oerfriet met Burrata

Burrata met krokante pancetta en radicchio- rucolasalade

Burrata, mozzarella met een hart van room, maakt een spectaculaire opmars in ons land en mag niet ontbreken op een trendy menukaart. Serveer er hippe friet met schil bij!

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 2,5 kg Aviko Oerfriet met of zonder schil
  • 2 eieren
  • 1 el dijonmosterd
  • Sap van 1 citroen
  • 450 ml zonnebloemolie
  • 1 bos basilicum
  • 100 g hazelnoten
  • 3 el olijfolie
  • 500 g pancetta
  • 600 g radicchio of roodlof
  • 200 g rucola
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 10 bollen burrata
Recept Aviko Oerfriet met Burrata

Bereidingswijze

30 minuten bereiden

  • Doe de eieren met de mosterd, het citroensap en de zonnebloemolie in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot een lobbige mayonaise.
  • Voeg de blaadjes van de bos basilicum toe en pureer goed glad.
  • Breng de geurige basilicummayonaise op smaak met zout en peper.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  • Bak in de pan in de olijfolie de plakjes pancetta in porties knapperig uit.
  • Leg de pancetta op een bord met keukenpapier en laat uitlekken en afkoelen.
  • Verhit de frituurolie tot 170 oC. Maak de radicchio schoon en snijd in reepjes. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over 10 borden.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
  • Maak intussen de salades aan met de extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
  • Bestrooi met de hazelnoten en leg de burrata en pancetta erbij.
  • Besprenkel ook de burrata met extra vierge olijfolie en serveer met de friet en basilicummayonaise.

Tip: Laat voor een gerecht zonder vlees de pancetta weg en geef wat gebakken paddenstoelen bij de burrata, op smaak gebracht met truffeltapenade.