Oerfriet pulled veggie Sensatie
Een vegetarische Oerfriet Sensatie mag natuurlijk niet ontbreken! Met homemade Amerikaanse koolsalade, pulled veggiestukjes, chilisaus en knapperige bosui.
Ingrediënten
10 personen
- 2,5 kg Aviko Oerfriet met of zonder schil
- 500 g spitskool
- 150 g wortel julienne
- 100 g mayonaise
- 25 g dijonmosterd
- Sap van 1 citroen
- 4 takjes peterselie
- 2 bosuien
- 75 ml olijfolie
- 1,5 kg vegetarische (kip)stukjes
- 250 ml zoete chilisaus
- Olie om te frituren
Bereidingswijze
30 minuten
- Snijd de spitskool in fijne reepjes. Meng de spitskool met de wortel, de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Hak de peterselie fijn en schep door de koolsalade. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui in ringetjes en houd apart.
- Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Verhit de olijfolie in twee ruime koekenpannen. Bak de vegetarische stukjes 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Verdeel de stukjes in kleine plukjes.
- Bak intussen de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
- Schep de friet op 10 borden. Verdeel de koolsalade en de ‘pulled’ vegetarische stukjes over de friet. Maak af met de chilisaus en de bosui.
Tip: sommige vegetarische stukjes zijn vegan. Wanneer dit het geval is maak je er met vegan mayonaise eenvoudig een vegan Oerfriet Sensatie van.