Nieuws

Jaar x

Potatoe varietes right - Fries conveyor

De bouw van de nieuwe fabriek van Aviko in België is gestart. Daarnaast kondigt het bedrijf aan fors te willen groeien in het noordoosten van Nederland. Deze ambities sluiten aan op een groeiende markt.

Lees meer

Aviko steunt #benefrietjes

Geplaatst op 1-4-2020

Door de coronacrisis zijn er bergen frietaardappelen over. Dit heeft gevolgen voor de gehele aardappelketen. Tijd voor een Benefrietactie!

Lees meer
protect-your-pub-during-covid-19-outbreak

COVID-19 en sluiting horeca

Geplaatst op 30-3-2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. De maatregelen die zijn genomen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan zijn ingrijpend. De impact voor de horeca, als gevolg van de maatregel tot sluiting van alle horeca, is enorm. Er is veel onzekerheid.

Lees meer
Profri

Het 100% Exclusiviteitszegel van ProFri is bedoeld om de uitstroom van kwaliteitsproducten, vaak groot gemaakt door de professionele frituurder, een halt toe te roepen. Het zegel is nadrukkelijk ook bedoeld voor producten die nu nog minder bekend zijn, maar hard op weg zijn om dit te worden. De vakvereniging wil deze parels exclusief behouden voor de sector en innovatie in de categorie 'gefrituurde lekkernijen' bevorderen. Oerfriet met schil is officieel benoemd tot een exclusief product in de out-of-home market.

Lees meer
oerfrietschil1

NIEUW! Aviko Oerfriet met Schil

Geplaatst op 2-4-2019

Verse friet die oogt en smaakt als zelfgemaakt, maar dan met maximaal gemak: Aviko introduceert 5 jaar na de succesvolle lancering van Oerfriet nu Oerfriet met Schil. Op deze manier kun je gemakkelijk inspelen op de groeiende behoefte bij de consument naar een authentiek frietje. Oerfriet met Schil staat in een korte tijd op tafel! Tel daarbij op dat de friet een volle aardappelsmaak en een mooie goudbruine kleur heeft, en het is duidelijk hoe onze nieuwste innovatie het verschil maakt. De friet is speciaal ontwikkeld voor de horeca en is niet in de supermarkten verkrijgbaar.

Lees meer
frietwerk

Peter Ganseman opende ruim een jaar geleden de Frietwerk Academie, kortweg Frietwerk, in Wemeldinge. Geen standaard cafetaria of snackbar, maar een frituur 2.0 waarin de consumenten meehelpen om het assortiment te bepalen.

Lees meer
Gastvrijrotterdam

Bezoek ons op Gastvrij Rotterdam!

Geplaatst op 12-9-2018

Zien wij jou op Gastvrij Rotterdam? Van 17 t/m 19 september staat Gastvrij Rotterdam opnieuw in het teken van culinaire verrassingen, innovatieve food en non-food producten en oplossingen voor in de horeca.

Lees meer
Whitepaper_bezorgen

Maaltijdbezorging is hot! Ben je met jouw restaurant al klaar om in te spelen op de enorme groei van vraag naar maaltijdbezorging? Begin niet zomaar, download eerst onze whitepaper over maaltijdbezorging. Je leest alle ins en outs over wat consumenten nu eigenlijk echt willen en hoe je met je restaurant of cafetaria daarop in kunt spelen.

Lees meer
Whitepaper_bezorgen

Maaltijdbezorging is hot! Ben je met jouw restaurant al klaar om in te spelen op de enorme groei van vraag naar maaltijdbezorging? Begin niet zomaar, download eerst onze whitepaper over maaltijdbezorging. Je leest alle ins en outs over wat consumenten nu eigenlijk echt willen en hoe je met je restaurant of cafetaria daarop in kunt spelen.

Lees meer
Crunch1

Het perfecte frietje is crunchy! 83% van de consumenten geeft aan knapperigheid de belangrijkste eigenschap te vinden van een frietje, nog boven temperatuur (65%) en lengte (43%). Tot nu toe was juist die crunch het probleem als er veel tijd zit tussen bakken en consumptie van de friet, bijvoorbeeld bij ‘delivery’. Aviko introduceert nu een baanbrekende innovatie: verse friet met een gegarandeerde lange knapperigheid. Aviko SuperCrunch Fresh is daarmee het ideale frietje, ook voor delivery! De nieuwe friet wordt geïntroduceerd op Horecava (8 t/m 11 januari) en is beschikbaar voor Foodservice vanaf week 10.

Lees meer
Aviko GN Gratin zubereitet

Systeemgastronomen – met name in de catering – komen steeds vaker voor uitdagingen te staan als kleinere budgetten, afnemende marges, minder goed opgeleide werknemers, strengere wettelijke eisen en veeleisende gasten. Dat vraagt om een nieuwe generatie van intelligente high-convenience producten die perfect in de verschillende systemen passen en op alle vlakken meerwaarde genereren.

Lees meer
aviko-pure&rustic hamburger_recept

Je hoort het steeds vaker: gasten die een speciaal dieet volgen of allergisch zijn. Hierdoor mogen ze bepaalde voeding niet hebben, vooral glutenallergie en lactose intolerantie komt steeds vaker voor. Het aanbieden van gerechten waar geen allergenen in zitten is daarom een must. Maar wat betekenen gluten en allergenen voor de professionele keuken? En hoe zorg je ervoor dat je gasten kunnen genieten van allergeenvrije gerechten?

Lees meer
website vier het seizoen

Gedreven door de hoge verwachting van consumenten rondom eten en beleven en het snelle online tijdperk zijn menukaarten constant in beweging. De ene trend is nog niet overgewaaid of wordt al opgevolgd door de volgende. Hoe zorg je er als chef-kok voor dat een menukaart onderscheidend genoeg is ten opzichte van je ’concurrenten, rekening houdend met tijd en budget? Aviko is ervan overtuigd dat de aardappel hier een belangrijke rol in kan spelen en wil chek-koks hierbij helpen. Daarom lanceert Aviko deze maand het online platform ’Vier het Seizoen’. Op dit platform kunnen chef-koks seizoensgebonden inspiratie opdoen voor hun eigen menukaart.

Lees meer
Sweet Potato Fries on chopping board 2

Sweet Potatoes, beter bekend als de zoete aardappel is een knolgewas met een oranje-achtige kleur is dé nieuwkomer binnen het assortiment aardappelproducten. Een nieuwe trend is geboren waar geen enkele chefkok meer om heen kan en zorgt voor de nodige variatie bij verschillende gerechten. Wij vertellen je graag meer over dit aardappelproduct: waar komt hij vandaan, wat maakt dit knolgewas zo bijzonder en hoe kun je hem serveren?

Lees meer
De Nationale week van de Friet

Tijdens de derde Nationale week van de Friet (1 – 9 oktober 2016) wordt door verschillende sectorgenoten de handen ineen geslagen om het imago van friet en andere snacks uit de frituur te verbeteren. Dit doen we door gezamenlijk de friet op positieve wijze in de schijnwerpers te zetten en tegengas te geven op kritiek als ongezond, vet of onverantwoord. Samen met onze branchegenoten vinden wij, dat friet regelmatig in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. Dit eenvoudige, maar wel (h)eerlijke product (zoals ook Aviko’s Oerfriet), verdient meer en beter vinden wij en daarom ondersteunen wij dit initiatief.

Lees meer

Over de aardappel

About the potato

De aardappel is een wereldberoemde plant met het grootst aantal wilde en geteelde variaties. Wat zijn eigenlijk de voedingswaarden en welke aardappelen worden gebruikt door Aviko?