Nieuws

Jaar x

Profri

Het 100% Exclusiviteitszegel van ProFri is bedoeld om de uitstroom van kwaliteitsproducten, vaak groot gemaakt door de professionele frituurder, een halt toe te roepen. Het zegel is nadrukkelijk ook bedoeld voor producten die nu nog minder bekend zijn, maar hard op weg zijn om dit te worden. De vakvereniging wil deze parels exclusief behouden voor de sector en innovatie in de categorie 'gefrituurde lekkernijen' bevorderen. Oerfriet met schil is officieel benoemd tot een exclusief product in de out-of-home market.

Lees meer
oerfrietschil1

NIEUW! Aviko Oerfriet met Schil

Geplaatst op 2-4-2019

Verse friet die oogt en smaakt als zelfgemaakt, maar dan met maximaal gemak: Aviko introduceert 5 jaar na de succesvolle lancering van Oerfriet nu Oerfriet met Schil. Op deze manier kun je gemakkelijk inspelen op de groeiende behoefte bij de consument naar een authentiek frietje. Oerfriet met Schil staat in een korte tijd op tafel! Tel daarbij op dat de friet een volle aardappelsmaak en een mooie goudbruine kleur heeft, en het is duidelijk hoe onze nieuwste innovatie het verschil maakt. De friet is speciaal ontwikkeld voor de horeca en is niet in de supermarkten verkrijgbaar.

Lees meer
frietwerk

Peter Ganseman opende ruim een jaar geleden de Frietwerk Academie, kortweg Frietwerk, in Wemeldinge. Geen standaard cafetaria of snackbar, maar een frituur 2.0 waarin de consumenten meehelpen om het assortiment te bepalen.

Lees meer
Gastvrijrotterdam

Bezoek ons op Gastvrij Rotterdam!

Geplaatst op 12-9-2018

Zien wij jou op Gastvrij Rotterdam? Van 17 t/m 19 september staat Gastvrij Rotterdam opnieuw in het teken van culinaire verrassingen, innovatieve food en non-food producten en oplossingen voor in de horeca.

Lees meer
Whitepaper_bezorgen

Maaltijdbezorging is hot! Ben je met jouw restaurant al klaar om in te spelen op de enorme groei van vraag naar maaltijdbezorging? Begin niet zomaar, download eerst onze whitepaper over maaltijdbezorging. Je leest alle ins en outs over wat consumenten nu eigenlijk echt willen en hoe je met je restaurant of cafetaria daarop in kunt spelen.

Lees meer
Crunch1

Het perfecte frietje is crunchy! 83% van de consumenten geeft aan knapperigheid de belangrijkste eigenschap te vinden van een frietje, nog boven temperatuur (65%) en lengte (43%). Tot nu toe was juist die crunch het probleem als er veel tijd zit tussen bakken en consumptie van de friet, bijvoorbeeld bij ‘delivery’. Aviko introduceert nu een baanbrekende innovatie: verse friet met een gegarandeerde lange knapperigheid. Aviko SuperCrunch Fresh is daarmee het ideale frietje, ook voor delivery! De nieuwe friet wordt geïntroduceerd op Horecava (8 t/m 11 januari) en is beschikbaar voor Foodservice vanaf week 10.

Lees meer
Aviko GN Gratin zubereitet

Systeemgastronomen – met name in de catering – komen steeds vaker voor uitdagingen te staan als kleinere budgetten, afnemende marges, minder goed opgeleide werknemers, strengere wettelijke eisen en veeleisende gasten. Dat vraagt om een nieuwe generatie van intelligente high-convenience producten die perfect in de verschillende systemen passen en op alle vlakken meerwaarde genereren.

Lees meer
aviko-pure&rustic hamburger_recept

Je hoort het steeds vaker: gasten die een speciaal dieet volgen of allergisch zijn. Hierdoor mogen ze bepaalde voeding niet hebben, vooral glutenallergie en lactose intolerantie komt steeds vaker voor. Het aanbieden van gerechten waar geen allergenen in zitten is daarom een must. Maar wat betekenen gluten en allergenen voor de professionele keuken? En hoe zorg je ervoor dat je gasten kunnen genieten van allergeenvrije gerechten?

Lees meer
website vier het seizoen

Gedreven door de hoge verwachting van consumenten rondom eten en beleven en het snelle online tijdperk zijn menukaarten constant in beweging. De ene trend is nog niet overgewaaid of wordt al opgevolgd door de volgende. Hoe zorg je er als chef-kok voor dat een menukaart onderscheidend genoeg is ten opzichte van je ’concurrenten, rekening houdend met tijd en budget? Aviko is ervan overtuigd dat de aardappel hier een belangrijke rol in kan spelen en wil chek-koks hierbij helpen. Daarom lanceert Aviko deze maand het online platform ’Vier het Seizoen’. Op dit platform kunnen chef-koks seizoensgebonden inspiratie opdoen voor hun eigen menukaart.

Lees meer
Sweet Potato Fries on chopping board 2

Sweet Potatoes, beter bekend als de zoete aardappel is een knolgewas met een oranje-achtige kleur is dé nieuwkomer binnen het assortiment aardappelproducten. Een nieuwe trend is geboren waar geen enkele chefkok meer om heen kan en zorgt voor de nodige variatie bij verschillende gerechten. Wij vertellen je graag meer over dit aardappelproduct: waar komt hij vandaan, wat maakt dit knolgewas zo bijzonder en hoe kun je hem serveren?

Lees meer
De Nationale week van de Friet

Tijdens de derde Nationale week van de Friet (1 – 9 oktober 2016) wordt door verschillende sectorgenoten de handen ineen geslagen om het imago van friet en andere snacks uit de frituur te verbeteren. Dit doen we door gezamenlijk de friet op positieve wijze in de schijnwerpers te zetten en tegengas te geven op kritiek als ongezond, vet of onverantwoord. Samen met onze branchegenoten vinden wij, dat friet regelmatig in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. Dit eenvoudige, maar wel (h)eerlijke product (zoals ook Aviko’s Oerfriet), verdient meer en beter vinden wij en daarom ondersteunen wij dit initiatief.

Lees meer
Oktoberfest

Het Oktoberfest, of op z’n Nederlands Oktoberfeest, is een jaarlijks terugkerende traditie in München. Deze traditie kent zijn oorsprong in 1810 en start nog altijd de eerste zaterdag na 15 september en duurt tot en met de eerste zondag in oktober. Jaarlijks trekt het ‘fest’ miljoenen toeristen naar München Ook in Nederland worden op verschillende plaatsen kleine en grotere Oktoberfeesten georganiseerd. Deze evenementen duren, in tegenstelling tot het feest in Bayern, vaak één tot maximaal drie dagen.

Lees meer
Hashbrown BLT Sandwich

Let’s go rösti

Geplaatst op 6-9-2016

Aviko’s concept Lets’go rösti is geïnspireerd door de traditie van bistro’s en bodega’s, bars en straatkeukens van over de hele wereld. Het klassieke gerecht rösti hebben wij van Aviko opnieuw geïnterpreteerd zodat ze goed inspelen op de hedendaagse trend van streetfood met foodtrucks en verschillende foodtruckfestivals door het land. Maar anderzijds ook zeer geschikt zijn voor jouw als (chef)kok van de professionele keuken in restaurants, instellingen en catering. Op welke manier kun je rösti een plek geven op jouw menukaart? Wij inspireren je graag met verrassende gerechten!

Lees meer
aviko-pure&rustic DM 2a (1)

Gastvrij Rotterdam

Geplaatst op 6-9-2016

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en biedt aan ruim 10.000 ondernemers en managers uit de branche een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering.

Lees meer
Oerfriet (3)

Aviko Oerfriet scoort gemiddeld een 8

Geplaatst op 19-7-2016

De meerderheid van de cafetariahouders is tevreden is over Aviko Oerfriet. Zij beoordelen het product gemiddeld met een 8. Dat blijkt uit onderzoek naar de tevredenheid over Oerfriet onder cafetaria’s. Dit onderzoek werd in mei uitgevoerd door onderzoeksbureau Smartagent Market Response uit Leusden in opdracht van Aviko. Het onderzoek is gehouden onder cafetariahouders die Oerfriet van Aviko afnemen. De betrokkenheid onder deze cafetariahouders is hoog; 44% van deze groep heeft deelgenomen aan het onderzoek.

Lees meer

Over de aardappel

About the potato

De aardappel is een wereldberoemde plant met het grootst aantal wilde en geteelde variaties. Wat zijn eigenlijk de voedingswaarden en welke aardappelen worden gebruikt door Aviko?

Interview

18 oogstkrant_interview_violier01

Jeroen heeft al jaren een snackbar in Almelo. Het was niet altijd makkelijk om te overleven. Maar mede door de goede kwaliteit van de Aviko producten wist hij het toch te redden.