Blauwe planken achtergrond

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag of ben je ergens naar op zoek? We helpen je graag! Bekijk hier de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

De foodservice producten van Aviko zijn te koop bij vrijwel alle groothandels in Nederland. Deze producten zijn ontwikkeld voor gebruik in de professionele keuken.

Bekijk hier de groothandels met Aviko producten

Dat is zeker mogelijk. Wij denken graag mee om je menukaart te vernieuwen of eens wat anders te proberen. 

Vraag hier je sample aan

Aviko SuperCrunch friet hebben een krokante coating. Door deze speciale coating zijn de friet extra krokant en hebben ze een langere holding tijd dan friet zonder coating. De krokantheid van de friet blijft na bereiding tot wel 30 minuten goed. 
Doordat de frites extra lang krokant blijven, zijn deze ideaal voor bezorgen en afhalen en is er minder derving.

Bekijk hier het assortiment SuperCrunch

Veel producten van Aviko bestaan alleen uit aardappel en olie. Mochten er allergenen in een product verwerkt zijn, dan staan deze vermeld in de ingrediëntendeclaratie. Deze is te vinden bij het desbetreffende product op de website, onder 'Allergenen'.

De aardappel is rijk aan voedingsstoffen, hij bevat geen vetten en de helft aan kilocalorieën in vergelijking met rijst en pasta. Hij bestaat voor 80 procent uit water. Voor de rest bevat hij mineralen, vitamines, vezels en is een bron van zetmeel, in de vorm van complexe koolhydraten. De aardappel bevat vitamine B-complex en een grote hoeveelheid vitamine C, wat vergelijkbaar is met dezelfde waardes van de meeste fruitsoorten.

Verder bevat de aardappel een hoge waarde aan kalium, magnesium, fosfor, ijzer en calcium. De aardappel past dus uitstekend in een gezonde leefstijl. Ook vanwege zijn veelzijdigheid is de aardappel wereldwijd een zeer geliefd product.

Aviko streeft er naar om zo min mogelijk toevoegingen te gebruiken. Alle ingredienten van een Aviko product zijn te vinden in het Product specificaties overzicht.

Bekijk ons assortiment

Voor Europa worden de aardappelen van Aviko geteeld in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het doel is om de aardappelen zo dicht mogelijk bij de verwerkingsbedrijven te telen, zodat de transportafstanden van de teler naar de fabriek zo kort mogelijk zijn. Dit geeft ons de laagst mogelijke CO2-voetafdruk wat betreft de inkoop van grondstoffen. 

Oorspronkelijk komt de aardappel uit de Andes, waar hij al duizenden jaren werd verbouwd. Via opgravingen weten we dat de aardappel al 13.000 jaar geleden voorkwam in delen van Zuid Amerika, waaronder Chili, en 8000 jaar geleden ook in Peru. Ze kregen allerlei bijnamen zoals Kuntur Warmi wat betekent: 'als een vrouw met de kleur van de condor'. In de 16e eeuw is de aardappel door de Spanjaarden naar Europa gebracht.

Indien je een klacht hebt over een Aviko product willen we dat graag horen zodat we het kunnen oplossen. Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk. U kunt ons natuurlijk ook bellen: 0575 - 458 238. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur.

Naar het klachtenformulier

Meer weten over de mogelijkheden bij Aviko?

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag! Kies uit onderstaande mogelijkheden.