Recept Aviko Oerfriet Stroganoff Sensatie

Oerfriet Stroganoff Sensatie

Deze Oerfriet Sensatie met plakjes malse biefstuk, romige stroganoffsaus, champignons en knapperige sperziebonen is een publiekslieveling.

Ingrediënten

10 personen

  • 2,5 kg Aviko Oerfriet met of zonder schil
  • 750 g sperziebonen
  • 500 g kleine champignons
  • 500 g (mini)komkommers
  • 3 takjes peterselie
  • 75 g roomboter
  • 1,5 kg biefstuk
  • 750 ml stroganoffsaus (zie tip)
  • Olie om te frituren
Recept Aviko Oerfriet Stroganoff Sensatie

Bereidingswijze

30 minuten

  • Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Dop de sperziebonen. Veeg de champignons schoon. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  • Kook de sperziebonen 8 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn. Smelt de boter in 3 ruime koekenpannen. Verdeel de biefstuk in 10 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Bak de biefstuk 2-3 minuten per kant tot het vlees bruin en vanbinnen rosé is, of naar wens gaar. Laat de biefstuk 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  • Bak intussen 5 minuten de champignons in het achtergebleven bakvet. Verwarm de stroganoffsaus op laag vuur. Roer af en toe.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Schep de friet op 10 borden. Verdeel de sperziebonen, de biefstuk, de stroganoffsaus, de champignons en de komkommer over de friet. Bestrooi met de peterselie.

Tip: vervang de biefstuk door kleine gehaktballetjes of kipfilet voor een kindvriendelijke maaltijd.
Tip: schep voor huisgemaakte stroganoffsaus 200 gram tomatenpuree en 2 eetlepels milde paprikapoeder door de gebakken champignons en bak nog 2 minuten. Voeg 200 ml droge witte wijn en 500 ml kookroom toe. Breng de stroganoffsaus op smaak met (Cayenne)peper en fijngehakte peterselie.

Aviko aanmelden
Wanneer er teveel keuze is op je menukaart, weten je gasten niet meer wat ze moeten kiezen. Een maximum van 5 gerechten per gang is meer dan genoeg!

Meer trends en tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox

Ja, ik schrijf me nu in