Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté

Thaise bloemkoolsaté met zoete aardappelblokjes

Ingrediënten

10 personen

  • 1,1 kg Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 2 bloemkolen
  • 2½ el kerriepoeder
  • 2½ tl knoflookpoeder
  • 5 tl gemalen komijn
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 5 el pindakaas
  • 2½ el Thaise rode currypasta
  • 500 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's
  • (metalen) Barbecuespiesen
Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté

Bereidingswijze

15 minuten voorbereiding + 15/20 minuten BBQ of oven

  • Maak de bloemkolen schoon en verdeel ze in roosjes. Rijg de roosjes aan de barbecuespiesen. Roer het kerrie- en knoflookpoeder en de komijn door de olie. Bestrijk de bloemkoolspiesen ermee.
  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven tot 220 ºC. Rooster de bloemkoolspiesen 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwarm de pindakaas in een steelpan, samen met de currypasta en de kokosmelk. Roer tot een gladde pindasaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de bloemkoolspiesen op 10 borden. Bestrooi met de alfalfa en de pinda's. Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Tip: barbecueën zonder vlees is dé trend en allesbehalve saai. Maak deze bloemkoolspiesen en serveer ze met (pittige) satésaus en blokjes zoete aardappel om echt indruk te maken.