Thaise bloemkoolsaté met zoete aardappelblokjes
De smaken van Thailand met Thaise bloemkoolsaté, geserveerd met knapperige zoete aardappelblokjes. Een verrukkelijke vegetarische optie vol exotische smaken en textuur.
Ingrediënten
10 personen
- 1,1 kg Aviko Zoete Aardappelblokjes
- 2 bloemkolen
- 2½ el kerriepoeder
- 2½ tl knoflookpoeder
- 5 tl gemalen komijn
- 175 ml zonnebloemolie
- 5 el pindakaas
- 2½ el Thaise rode currypasta
- 500 ml kokosmelk
- Handvol alfalfa of taugé
- Handvol gezouten pinda's
- (metalen) Barbecuespiesen
Bereidingswijze
15 minuten voorbereiding + 15/20 minuten BBQ of oven
- Maak de bloemkolen schoon en verdeel ze in roosjes. Rijg de roosjes aan de barbecuespiesen. Roer het kerrie- en knoflookpoeder en de komijn door de olie. Bestrijk de bloemkoolspiesen ermee.
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven tot 220 ºC. Rooster de bloemkoolspiesen 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verwarm de pindakaas in een steelpan, samen met de currypasta en de kokosmelk. Roer tot een gladde pindasaus.
- Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de bloemkoolspiesen op 10 borden. Bestrooi met de alfalfa en de pinda's. Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.
Tip: barbecueën zonder vlees is dé trend en allesbehalve saai. Maak deze bloemkoolspiesen en serveer ze met (pittige) satésaus en blokjes zoete aardappel om echt indruk te maken.