Abrikozen-appelcrumble met zoete aardappel

  • Abrikozen-appelcrumble met zoete aardappel

Abrikozen-appelcrumble met zoete aardappel

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de abrikozen in stukjes.

Meng in de ovenschaal de stukjes appel en abrikoos met de blokjes zoete aardappel, de kaneel of anijs en 35 gram suiker.

Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de resterende 90 gram suiker en de boter een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over het fruit.

Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumble uit de oven 5 minuten afkoelen zodat de kruimels knapperig worden.

Bestrooi de crumble royaal met poedersuiker en serveer met een bol vanilleroomijs.

Crumble blijft een van onze lievelingsdesserts: voor kerst verstoppen we dit jaar een mix van appel, abrikoos en blokjes zoete aardappel onder de krokante kruimel laag.

Tip: Crumble over? Serveer het restant de volgende dag koud bij het ontbijt of tussendoor, met een toef slagroom of dot kwark.

Voedingswaarde
Per persoon: 530 kcal, 76 g eiwit, 22 g vet waarvan 14 g verzadigd, 76 g koolhydraten,
4 g vezels en 0,3 g zout