Recept Aviko Mash Spaanse stamppot

Spaanse spinaziestamppot met geroosterde garnalen en walnoten

Een stamppot die je zeker niet alleen in de winter hoeft te serveren is deze heerlijke Spaanse stamppot

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 160 g sjalot
  • 120 g verse spinazie
  • 300 g grote ongepelde garnalen  (ontdooid uit diepvries)
  • 30 ml olijfolie
  • 60 g walnoten
Recept Aviko Mash Spaanse stamppot

Bereidingswijze

Bereiden: 20 minuten
Oven: 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Hak de knoflook fijn. Verwijder de
zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn. Snipper de sjalot.
Meng  de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de rode peper en de
helft van de knoflook. Leg de garnalen op de bakplaat en rooster ze in de
voorverwarmde oven in 10 minuten gaar.
Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie.
Fruit de sjalot met de rest van de knoflook 2 minuten.
Schep de spinazie, gefruite sjalot en knoflook door de puree.  Breng op smaak met zout en peper.
Schep de spinaziestamppot op 4 borden en verdeel er de geroosterde
garnalen en de walnoten over.