Recept Aviko Mash Franse stamppot

Franse stamppot met pompoen, geitenkaas en tijm

In de Franse sferen komen met stamppot? Dat gaat zeker lukken met deze Franse stamppot met pompoen, geitenkaas en tijm!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 1 kleine biologische pompoen (800 g)
  • 20 ml olijfolie
  • 200 g verse geitenkaas (rolletje)
  • 3 takjes tijm
  • 40 g pompoenpitten
Recept Aviko Mash Franse stamppot

Bereidingswijze

Bereiden: 20 minuten
Oven: 10-15 minuten

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen. Schep met
een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees
in blokjes van 1 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met
de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
Rooster  de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in
10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Schep ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree.  Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de rest van de
pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten
en rest van de tijm.