Franse stamppot met pompoen, geitenkaas en tijm
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 1 kleine biologische pompoen (800 g)
- 20 ml olijfolie
- 200 g verse geitenkaas (rolletje)
- 3 takjes tijm
- 40 g pompoenpitten
Bereidingswijze
Bereiden: 20 minuten
Oven: 10-15 minuten
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de pompoen. Schep met
een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees
in blokjes van 1 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met
de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in
10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Schep ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met de rest van de
pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten
en rest van de tijm.