Recept Aviko zoete aardappel friet provenciaalse ratatouille

Waarom zoete aardappel niet mag ontbreken op jouw menukaart

Ontdek wat dit product zo bijzonder maakt en doe inspiratie op voor originele zoete aardappelgerechten.

Een echte superfood

De zoete aardappel past perfect in de trend van superfoods. Hij zit namelijk bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Leuk om te vermelden op de menukaart. Daarnaast zorgen de langzame koolhydraten in zoete aardappel voor een langdurig verzadigd gevoel en houden ze de bloedsuikerspiegel op peil. Daardoor is zoete aardappel een goede keuze voor diabetespatiënten. Tot slot past zoete aardappel perfect in de huidige trend van veganistisch eten.

Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté

Wat kun je met zoete aardappel?

Met zoete aardappel kun je alle kanten op. Je maakt er bijvoorbeeld een Mediterraanse vissoep van. Dat is een heerlijk zomers gerecht, waardoor jouw gasten zich spontaan in een authentiek vissersdorpje aan de Middellandse Zee wanen. Wil je de gasten in jouw restaurant écht verrassen? Verwerk zoete aardappel in jouw desserts. Maak bijvoorbeeld een arretjescake met zoete friet.

Tip: kies voor een beperkt aanbod van signature dishes in plaats van een te ingewikkeld menu. Mensen bezoeken jouw restaurant omdat ze iets willen beleven. Zorg dus dat die beleving op het bord te zien is. Houd het simpel, bijvoorbeeld door dezelfde producten in verschillende gerechten te gebruiken. Dit bespaart tijd en kosten, zeker als je voor de zoete aardappelproducten van Aviko kiest.

Het is belangrijk dat jouw restaurant zich weet te onderscheiden met iets wat niet veel andere restaurants hebben. Met zoete aardappel gerechten speel je in op de trend van gezond eten. De zoete aardappelproducten van Aviko zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Bekijk onze producten of laat je inspireren door onze recepten.

Meer weten over zoete aardappelen?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar.
Aviko aanmelden
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter!