Recept sweet potato fries in tortillabakje

Tortillawraps met zoete aardappel friet

Zoete aardappelfriet presenteer je nét wat leuker in een krokant bakje van een tortillawrap, met een topping van frisse sla, romige guacamole

Ingrediënten voor zoete aardappelfriet met tortillawraps

Voor 10 personen

  • 1,5 kg Aviko Sweet Potato Fries
  • 10 tarwetortilla’s (van 20 cm doorsnede)
  • 1 rode ui
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla
  • 300 g guacamole
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • 10 ovenvaste kommen (van 15 cm doorsnede)
Recept sweet potato fries in tortillabakje

Bereidingswijze

15 minuten bereiden + 8/10 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Druk de tortilla’s in de kommen. Bak de tortilla’s in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Snijd de ui in ragfijne ringen.
  • Bak de zoete aardappelfriet in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant in de hete olie. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier.
  • Vul de tortillabakjes met de zoete aardappelfriet en verdeel de ijsbergsla en de uienringen erover.
  • Schep op elk een lepel guacamole en bestrooi met de kaas en (chili)peper naar smaak.

Serveertip: Lekker bij biefstuk en visgerechten. Of neem als basis voor een vegetarisch gerecht met kikkererwten of ei.

Tip: Neem ook eens groentetortilla’s, er zijn bijvoorbeeld kleurrijke tortilla’s van biet en wortel.

Bewaartip: Bewaar de tortillabakjes in een luchtdichte trommel en piep ze voor serveren even op in de oven.