Zoete aardappel brownie met ijs

  • Zoete Aardappel Brownie Met Ijs

Zoete aardappel brownie met ijs

Een brownie gemaakt van zoete aardappelblokjes. Heerlijk geserveerd met karamelpopcorn. Hier gaan jouw gasten van smullen!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Smelt op laag vuur in een steelpan met dikke bodem de boter met de chocolade. Roer de chocoladeboter glad en neem de pan van het vuur.
  • Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker dik en romig. Roer de chocoladeboter langzaam door het dooiermengsel. Zeef er in 2-3 porties het bakmeel boven en spatel het luchtig door het chocoladebeslag.
  • Maal de bevroren blokjes zoete aardappel in de keukenmachine (of in porties in de hakmolen van de staafmixer) fijn, maar niet tot puree! Schep de zoete aardappel door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de brownie 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant net stevig aanvoelt.
  • De binnenzijde is dan nog zacht en smeuïg. Laat in de vorm afkoelen.
  • Snijd de brownie in 12 stukken. Leg ze op dessertborden en schep er een bol ijs bij. Bestrooi met de popcorn en schenk een straaltje olijfolie over het ijs.

Voedingswaarde
Per persoon: 625 kcal, 6 g eiwit, 37 g vet waarvan 19 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 2 g vezels en 0,4 g zout