Zoete-aardappeltiramisu met kokos

  • Aviko Terras Inspiratie Recepten 600X40013

Zoete-aardappeltiramisu met kokos

Bereiding:

  1. Los het koffiepoeder op in 125 ml heet water. Schenk de koffie in een diep bord en meng met 125 ml amaretto.

  2. Maal in de hakmolen de ontdooide blokjes zoete aardappel met de resterende amaretto zo glad mogelijk.
  3. Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de zoete-aardappelpuree erdoor.
  4. Doop de helft van de koekjes in het koffiemengsel. Leg ze op de bodem van 10 feestelijke (wijn)glazen; breek een stukje af waar nodig.
  5. Schep de helft van de mascarponecrème op de koekjes en strijk glad.
  6. Doop vervolgens de resterende lange vingers in het koffiemengsel en maak opnieuw een koeklaag op de crème; breek ze weer op maat.
  7. Schep de rest van de mascarponecrème erop en strijk glad.
  8. Bestrooi de tiramisu met de kokos. De tiramisu kan meteen geserveerd worden, of zet de glazen tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden per persoon

  • 675 kcal

  • 41 g vet waarvan 26 g verzadigd
  • 54 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,3 g zout