Recept Aviko mini gratin aardpeer en pastinaak met patrijs

Seizoensgroenten maart

De seizoensgroenten van maart? Speciaal voor jou hebben wij ze verzameld en op een rij gezet. Ontdek de seizoensgroente van maart!

Seizoensgroenten maart

Als chefkok wil je met zo veel mogelijk verse en lokale producten werken. Qua smaak is het smaakvoller om te koken met de seizoensgroenten van de betreffende maand. Maak je deze maand bijvoorbeeld nog gebruik van schorseneren, voordat het seizoen van schorseneren weer voorbij is? Of maak je nog een lekker gerecht met pompoen? Om je te inspireren hebben we een overzicht gemaakt van de seizoensgroenten van de maand maart. Door een zachte winter kunnen groenten eerder rijp zijn dan normaal. Of een oogst kan juist tegenvallen door slecht weer. 

Recept Aviko mini gratin aardpeer en pastinaak met patrijs

Over het algemeen kun je lekker koken met onderstaande seizoensgroenten van maart:

  • Aardappelen
  • Aardpeer
  • Artisjok
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • IJsbergsla
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Koolraap
  • Koolrabi
  • Paddenstoelen
  • Paksoi
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Savooiekool
  • Spitskool
  • Witte kool
  • Schorseneren
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Wortelen.

Benieuwd naar de andere maanden? Bekijk hier de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december, januari en februari.

De lekkerste stamppot en stoofpot

In maart is de gemiddelde temperatuur 6,5 graden in Nederland. Het kan nog steeds vriezen in de nacht. Zet voor je gasten overheerlijke stamppot of stoofpot neer. Gebruik hierbij de seizoensgroente. Snel en eenvoudig stamppot of stoofpot maken? Daarvoor gebruik je natuurlijk onze aardappelpuree.

Aviko aanmelden
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter