Recept Aviko Rösti rounds met gepocheerd ei

Seizoensgroenten mei

In de maand mei kun je er niet omheen: asperges! Heerlijk, het is weer die tijd van het jaar. Maar wat zet je naast groene en witte asperges nog meer op je menukaart?

Seizoensgroenten mei

In de maand mei kun je er niet omheen: asperges! Heerlijk, het is weer die tijd van het jaar. Maar wat zet je naast groene en witte asperges nog meer op je menukaart? 

Als chefkok wil je met zo veel mogelijk verse en lokale producten werken. Qua smaak is het lekkerder om te koken met de seizoensgroenten van de betreffende maand. Daarom hebben we per maand een overzicht gemaakt van de seizoensgroenten. Door een zachte winter kunnen groenten eerder rijp zijn dan normaal. Of een oogst kan tegen vallen door slecht weer. Maar over het algemeen zijn dit de seizoensgroenten van mei:

  • Koolrabi
  • Kropsla
  • Lamsoren
  • Paddenstoelen
  • Paksoi
  • Peultjes
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
Aviko aanmelden
Wanneer er teveel keuze is op je menukaart, weten je gasten niet meer wat ze moeten kiezen. Een maximum van 5 gerechten per gang is meer dan genoeg!

Meer trends en tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Ja, ik schrijf me nu in