Recept Aviko Spicy Jacket Wedges met geschroeide coquilles

Mise en place: Geschroeide coquilles met jonge prei en mosterd-gembervinaigrette

Met geschroeide coquilles met een frisse vinaigrette zet je een chique bistroklassieker op de kaart. Het recept is ideaal voor een drukke dag, omdat het weinig voorbereidingstijd nodig heeft.

Ingrediënten

10 personen

  • 2 kg Aviko Spicy Jacket Wedges
  • sap van 2 citroenen
  • 250 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el gembersiroop
  • 1 kg mini-prei
  • 150 ml olijfolie
  • 1 kg coquilles
  • 2 tl kerriepoeder
  • 50 g kappertjes
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • olie om te frituren
Recept Aviko Spicy Jacket Wedges met geschroeide coquilles

Bereidingswijze

30 minuten

  • Klop een vinaigrette van het citroensap, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de helft van de olijfolie in 2 ruime koekenpannen. Bak de mini-prei in 8-10 minuten beetgaar.
  • Dep intussen de coquilles droog met keukenpapier. Bestrijk ze dun met de resterende olijfolie en bestrooi ze met de kerrie, zout en peper.
  • Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de aardappelwedges in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
  • Verhit een koekenpan zonder extra olie of boter. Leg de coquilles in de pan en schroei ze in 1-2 minuten per kant bruin tot ze vanbinnen mals en sappig zijn.
  • Verdeel de prei met de coquilles over 10 borden. Schep de vinaigrette erover en bestrooi met de kappertjes en de peterselie. Schep er een paar aardappelwedges bij. Geef de rest van de wedges er apart bij.

Per persoon: 830 kcal, 24 g eiwit, 57 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten, 8 g vezels en 2,7 g zout

Variatietip: jonge prei met mosterd-gembervinaigrette combineert ook perfect met gebakken of gegrilde zalm of tonijn.