Mise en place: Kruidenquiche met yoghurt, tomaatjes en parmaham
Bak de quiches tijdens de mise en place en verwarm ze later weer in de oven. Extra verrassend: gebruik ovenbestendige pannetjes als bakvorm!
Ingrediënten
voor 10 personen
- 2 kg Aviko Spicy Jacket Wedges
- 20 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 20 eieren
- 500 ml volle yoghurt
- 350 g jonge boerenkaas, geraspt
- 20 g peterselie, fijngehakt
- 15 g bieslook, fijngehakt
- 10 g kervel, fijngehakt
- 1 kg cherrytrostomaatjes
- 250 g parmaham
- olie om te frituren
- 10 ovenvaste pannetjes of taartvormpjes (van 16 cm doorsnede)
Bereidingswijze
30 minuten + 25/30 minuten oven
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg steeds 2 plakjes roomboter bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot cirkels van 22 cm doorsnede. Bekleed de pannetjes of vormpjes met de deegplakjes.
- Klop de eieren samen met de yoghurt los. Meng de kaas en de kruiden erdoorheen. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de tomaatjes over de deegbodems. Schenk het ei-yoghurtmengsel erin.
- Scheur de ham in repen en stop die tussen de tomaatjes in het ei-yoghurtmengsel.
- Bak de quiches 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de aardappelwedges in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat ze even uitlekken op vetvrij papier.
- Verwijder eventueel de bakvormpjes en serveer de quiches met de aardappelwedges. Bestrooi met wat extra verse kruiden.
Per persoon: 1100 kcal, 41 g eiwit, 66 g vet waarvan 30 g verzadigd, 82 g koolhydraten, 8 g vezels en 4,7 g zout
Tip: strooi voor een verrassend groen gespikkeld deeg telkens wat van de peterselie tussen de 2 plakjes deeg en rol het deeg vervolgens uit.