Recept Aviko Rösti bites met knolselderijsteak

Knolselderijsteak met koriander yoghurt en Marokkaanse rösti

Een vegetarische verrukking van knolselderijsteak geserveerd met verfrissende koriander-yoghurtsaus en kruidige Marokkaanse rösti. Een smaakvol gerecht boordevol smaken en textuur.

Ingrediënten 

10 personen

  • 1,5 kg Aviko Rösti Bites
  • 20 el olijfolie
  • 2½  el ras el hanout (Marokkaanse specerijenmix)
  • 2½  kleine knolselderijen
  • 7 takjes koriander
  • 2½  teentjes knoflook
  • 375 g Turkse yoghurt
  • 5 el granaatappelpitjes
Recept Aviko Rosti bites knolselderijsteak

Bereidingswijze

20 minuten voorbereiding + 20 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Meng 13 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Leg de Rösti Bites op een bakplaat en besmeer ze met de kruidenolie.
  • Boen de knolselderijen schoon. Snijd van de knolselderijen 10 plakken van 1 cm dik. Leg de knolselderijen op de tweede bakplaat en besprenkel met de resterende 7 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de knolselderijen en de Rösti Bites in de voorverwarmde oven 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Hak intussen de koriander fijn en pers de knoflook. Roer de yoghurt in een schaaltje los, voeg de koriander en de knoflook toe. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  • Serveer de knolselderij en de Rösti Bites met de korianderyoghurt.

Per persoon: 645 kcal, 7 g eiwit, 46 g vet waarvan 8 g verzadigd, 45 g koolhydraten, 12 g vezels en 1,9 g zout

Tip: met zelfgemaakte kruidenolie geef je de Rösti Bites eenvoudig een bijzondere smaak.

Meer weten over over rösti bites of andere specialiteiten?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar!