Recept Aviko Rösti rounds met gepocheerd ei

Lentegroenten

De natuur begint te bloeien; het voorjaar komt eraan. Welke lentegroenten kan je gebruiken voor je gerechten op de menukaart? Ontdek ze hier!

Voorjaarsgroenten

We nemen afscheid van de koude winter. De temperatuur gaat steeds verder omhoog en de natuur begint weer te bloeien. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, het is duidelijk; het voorjaar nadert. Heb jij je menukaart al op orde voor de lente? Welke voorjaarsgroenten passen er bij je gerechten?

Het voorjaar betekent dat de tijd van het witte goud is aangebroken, oftewel de asperges. Je kunt weer de heerlijkste aspergesoep maken voor je gasten, maar er zijn natuurlijk veel meer lentegroenten verkrijgbaar in dit prachtige seizoen. 

Aspergetijd!

Verras eens met Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes. Ook andere rösti-producten zorgen voor een perfecte combinatie bij het witte goud.

Recept Aviko Rösti rounds met gepocheerd ei

Overzicht voorjaarsgroenten

We hebben een overzicht gemaakt van de voorjaarsgroenten. Houd er rekening mee dat het weer natuurlijk altijd een factor kan spelen in de verkrijgbaarheid van de lentegroenten. Door een vriendelijke zachte winter is het mogelijk dat bepaalde groenten eerder rijp zijn dan gebruikelijk. Ook kan een erg koude winter ervoor zorgen dat groenten juist relatief laat geoogst kunnen worden.

Dit zijn over het algemeen de lentegroenten waarmee je de heerlijkste gerechten kunt maken voor je gasten:

Aardappelen

Andijvie

Bleekselderij

Bloemkool

Bosui

Chinese kool

Doperwten

Groene asperges

IJsbergsla

Komkommer

Koolrabi

Kropsla

Lamsoren

Paddenstoelen

Paksoi

Peultjes

Postelein

Prei

Raapjes

Raapstelen

Rabarber

Radijs

Rettich

Rode biet

Rode kool

Spinazie

Spitskool

Tuinbonen

Ui

Veldsla

Venkelknol

Vleestomaten

Witte kool

Witlof

Witte asperges

Wortelen

Zeekraal

Meer weten over rösti of andere specialiteiten?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar.
inspiratie - personeel - chefkok - horeca
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter!