blog_fsr_-_ambachtelijke_presentatie

Geef je snelle gerechten een ambachtelijke uitstraling met Aviko

Heb je een druk restaurant waar alles snel moet? Wil je toch dat je gerechten er ambachtelijk uitzien? Met Aviko-producten en een paar slimme trucs krijg je dit makkelijk voor elkaar. Misschien heb je sommige allang in jouw trukendoos, maar wie weet pak je nog wat tips mee die jou als chef kunnen helpen om je gerechten een huisgemaakte uitstraling te geven. 

1. Gebruik verse kruiden als garnering  

Verse kruiden zijn het geheime wapen van elke chef. Ze geven kleur, geur en smaak aan je gerecht. 

Probeer verschillende kruiden zoals basilicum, peterselie of bieslook. Knip of hak de kruiden vlak voor het serveren voor de beste smaak en look 

Tip: kweek je eigen kruiden in de keuken voor extra versheid. 

 

2. Experimenteer met eetbare bloemen  

Eetbare bloemen zijn niet alleen mooi, ze geven je gerecht ook een luxe uitstraling. Je kan bijvoorbeeld viooltjes, goudsbloemen of borage (ook wel bernagie of komkommerkruid) gebruiken om je aardappelpuree van Aviko te garneren. 

De geurige viooltjes hebben een milde neutrale smaak. Goudsbloemen zijn lichtzoet en kruidig, vergelijkbaar met saffraan. En borage heeft een frisse komkommersmaak met ziltige tonen van de oester. 

Tip: overlaad je gerecht niet met hele bossen; een paar bloemetjes zijn al genoeg voor een wow-effect

 

3. Speel met texturen  

Verschillende texturen maken je gerecht interessanter. Combineer krokante Aviko-friet met fluweelzachte sauzen. En maak je die saus zelf, geef je je gerecht uiteraard een ambachtelijke touch. Voeg geroosterde nootjes of zaden toe voor een ander soort, extra crunch. 

Tip: gebruik Aviko-aardappelschijfjes voor een krokante topping op salades. 

 

4. Passion for Plating  

De manier waarop je het presenteert, maakt een groot verschil in hoe ambachtelijk iets overkomt. Gebruik verschillende hoogtes op het bord of maak strepen van saus met de achterkant van een lepel. 

Tip: minder is vaak meer. Houd het simpel maar netjes. 

 

5. Kleurrijke groenten  

Groenten geven kleur en een verse uitstraling aan je bord. Gebruik seizoensgroenten voor de beste smaak en prijs en blancheer ze kort om de kleur te behouden. 

Tip: combineer Aviko-aardappelgratins met kleurrijke geroosterde groenten

 

6. Persoonlijke touch  

Kleine details kunnen je gerecht uniek maken. Gebruik bijvoorbeeld een stempel om je logo in een saus of puree te drukken voor een huisgemaakt karakter. Of serveer in origineel servies zoals in mini-friteusemandjes of op houten plankjes. 

Tip: vertel je gasten over de herkomst van ingrediënten, voor een extra stukje beleving.