
Gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin
De combinatie van de zeebarbeel met de Mallorcaanse sobrassada worst en onze Cream & Cheese Gratins is super!
Ingrediënten gegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 4 schoongemaakte zeebarbelen
- 1 citroen
- 100 g venkel
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 g groene asperges
- 4 grote rauwe garnalen, met schil
- 4 plakjes sobrassada (Mallorcaanse worst)
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 25 minuten
- Spoel de vis van binnen en van buiten af in koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Snijd de citroen in 8 plakjes. Snijd de venkel fijn.
- Vul de binnenkant van elke vis met een schijfje citroen en een beetje venkel. Bestrijk de vissen licht met olijfolie en bestrooi ze met zout.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
- Bereid ondertussen de aardappelgratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Grill de mul op de hete barbecue in 10 minuten bruin en gaar. Grill ook de plakjes worst en de garnalen 5-6 minuten. Gebruik eventueel een aluminium grillschaal en schep het vrijgekomen vet van de sobrassada over de gamba's.
- Leg de asperges op de barbecue samen met de andere 4 schijfjes citroen. Grill de asperges in 5 minuten beetgaar. Grill de plakjes citroen 1-2 minuten per kant.
- Leg de gratins op 4 borden. Leg de asperges ernaast. Leg de gegrilde citroenschijfjes met de mul op de asperges. Garneer de borden met de gamba's en sobrassada plakjes. Bestrooi met (zee)zout naar smaak.
Tip: Bestrooi het gerecht met plukjes venkelgroen.
Meer passion for plating recepten
Chabichou met ingemaakte watermeloen
Deze frisse salade van watermeloen, tomaat en munt is precies wat je nodig hebt tijdens warme zomerdagen! Serveer het als lunch, bijgerecht of een gedeelde eetschotel.
BekijkAji-amarillo puree met pikante varkensnek
Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.
BekijkGegratineerde asperges met varkensschouder
De klassieke combinatie van asperges met aardappelen en vlees, maar dan met een moderne twist! Met knapperige radicchio, zeekraal en een frisse tomatensalsa.
Bekijk