Aji-amarillo puree met pikante varkensnek - header

Aji-amarillo puree met pikante varkensnek

Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.

Ingrediënten Aji-amarillo puree met pikante varkensnek (4 personen)

  • 400 g Aviko Supermash Homemade
  • 1 eetlepel ají amarillo pasta (zie tip)
  • 2 limoenen
  • 500 g varkensnek (biefstuk)
  • 2 eetlepels chimichurri (Argentijnse saus/salsa) + extra voor garnering
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Enkele takjes koriander, om te garneren

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten + marineren: 60 minuten

  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ají amarillo pasta erdoor en breng op smaak met het sap van 1 limoen. Laat de puree afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de varkensnek in blokjes. Meng het vlees met de chimichurri, de suiker, de sojasaus en een beetje zout. Dek het vlees af en laat het 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin en net gaar. Snijd de tweede limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
  • Schep de afgekoelde puree op 4 borden; gebruik eventueel een serveerring. Leg het vlees erop. Garneer met een beetje koriander, een partje limoen en wat extra chimichurri.

Tip: Pasta aji amarillo is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Peruaanse keuken. De milde gele paprika is voor de smaak net zo essentieel als ui en knoflook.