
Aji-amarillo puree met pikante varkensnek
Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.
Ingrediënten Aji-amarillo puree met pikante varkensnek (4 personen)
- 400 g Aviko Supermash Homemade
- 1 eetlepel ají amarillo pasta (zie tip)
- 2 limoenen
- 500 g varkensnek (biefstuk)
- 2 eetlepels chimichurri (Argentijnse saus/salsa) + extra voor garnering
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- Enkele takjes koriander, om te garneren
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + marineren: 60 minuten
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ají amarillo pasta erdoor en breng op smaak met het sap van 1 limoen. Laat de puree afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast.
- Snijd de varkensnek in blokjes. Meng het vlees met de chimichurri, de suiker, de sojasaus en een beetje zout. Dek het vlees af en laat het 1 uur marineren in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin en net gaar. Snijd de tweede limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
- Schep de afgekoelde puree op 4 borden; gebruik eventueel een serveerring. Leg het vlees erop. Garneer met een beetje koriander, een partje limoen en wat extra chimichurri.
Tip: Pasta aji amarillo is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Peruaanse keuken. De milde gele paprika is voor de smaak net zo essentieel als ui en knoflook.
Meer passion for plating recepten
Funky Surf ‘N Turf Pinchos
Deze combinatie van Surf 'N Turf en pinchos is een culinaire verrassing die zowel zeevruchten als vleesliefhebbers zal bekoren. De Aviko cream & cheese gratin is een romige toevoeging die de pinchos naar een hoger niveau tilt.
BekijkSurf & turf angus burger
Deze combinatie van vlees en vis op romige gratins met een frisse salade is gegarandeerd een zomerhit op het terras.
BekijkGegratineerde asperges met varkensschouder
De klassieke combinatie van asperges met aardappelen en vlees, maar dan met een moderne twist! Met knapperige radicchio, zeekraal en een frisse tomatensalsa.
Bekijk