Header recept Aviko Gratin with surf ‘n turf

Funky Surf ‘N Turf Pinchos

Deze combinatie van Surf 'N Turf en pinchos is een culinaire verrassing die zowel zeevruchten als vleesliefhebbers zal bekoren. De Aviko cream & cheese gratin is een romige toevoeging die de pinchos naar een hoger niveau tilt.

Ingrediënten Funky Surf ‘N Turf Pinchos (4 personen) 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese  
  • 250 ml slagroom 
  • 1 eetlepel Pazazas kruidenmix of gerookt paprikapoeder 
  • 1 teentje knoflook 
  • 12 padrón paprika's 
  • 8 eetlepels extra vierge olijfolie 
  • 24 kleine Spaanse gehaktballetjes (albondigas) 
  • 24 gepelde, rauwe garnalen in knoflookmarinade 
  • sap van ½ citroen 
  • 1 theelepel honing 
  • 25 g gemengde slablaadjes 
  • Spies 

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 40 minuten + 20-25 minuten oven 

  • Verwarm de room samen met de Mallorcaanse kruidenmix tot een room saus te maken. Rasp of hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de saus. Laat het mengsel in tot een licht ingedikte geeloranje roomsaus. Voeg zout naar smaak toe. Houd de saus warm of laat afkoelen om later opnieuw op te warmen.  
  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  • Verhit de grillpan. Meng de padrón paprika's met 2 eetlepels olijfolie. Grill ze ongeveer 5 minuten, tot ze net gaar zijn en zwart beginnen te worden. 
  • Rijg aan elke spies een combinatie van 2 gehaktballetjes, 2 garnalen en een padrónpeper aan elke spies.  
  • Bestrijk de spiesen met 3 eetlepels olijfolie en grill ze nog 5 minuten in de grillpan. Draai ze af en toe om. Klop de resterende 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en de honing tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Leg op elk van de 4 borden een gratin. Steek 3 pinchos in elke gratin. Schik de salade in het midden van de pinchos en besprenkel met de dressing. Schep de Mallorcaanse roomsaus rond de gratins. 

Tip: Dit gerecht is ook ideaal voor shared dining. Maak gewoon een grotere hoeveelheid, afhankelijk van het aantal personen.