
Gegratineerde asperges met varkensschouder
Ingrediënten Gegratineerde asperges met varkensschouder (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 1 tomaat
- ½ groene chilipeper
- 2 takjes platte peterselie
- 16 witte asperges
- 4 varkensschouderlapjes van 150 g elk
- 2 kroppen radicchio
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 rode peper
- 50 g zeekraal
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten + Oven: 25 minuten
- Mix de tomaat, chilipeper en peterselie tot een fijne salsa in de keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd ook de uiteinden van 8 asperges en leg ze apart.
- Bestrijk de varkenslapjes en asperges met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de asperges op een hete barbecue tot ze net gaar zijn, in ongeveer 12 minuten. Grill ook de varkens schoudersteaks op de barbecue gedurende 4-5 minuten aan elke kant tot ze bruin en net gaar zijn.
- Halveer de kroppen radicchio. Bestrijk de gesneden kanten met 1 eetlepel olijfolie en grill de kroppen 30 seconden; ze moeten knapperig blijven. Haal een paar blaadjes uit het hart van de radicchio kroppen. Meng deze met 1 eetlepel olijfolie, de azijn en zout naar smaak.
- Snijd een stukje van 2 cm van de onderkant van de gegrilde asperges af en leg ze apart. Snijd de rode peper in 8-12 dunne ringen.
- Snijd de biefstukken in plakjes en leg ze op 4 borden samen met de asperges, de gekruide radicchioblaadjes en de zeekraal in de vorm van een 'boeket bloemen'. Werk af met de tomatensalsa en garneer met de peperringetjes.
- Leg de gratins op 4 kleine bordjes. Garneer met de stukjes gegrilde asperge en de rauwe aspergepunten.
Tip: Gril de zeekraal ook kort op de barbecue om hem iets zachter te maken.
Tip: Voeg voor het grillen een dry rub (kruidenmix) toe aan de varkensschouderlapjes en asperges, voor extra smaak.
Meer passion for plating recepten
Aji-amarillo puree met pikante varkensnek
Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.
BekijkFunky Surf ‘N Turf Pinchos
Deze combinatie van Surf 'N Turf en pinchos is een culinaire verrassing die zowel zeevruchten als vleesliefhebbers zal bekoren. De Aviko cream & cheese gratin is een romige toevoeging die de pinchos naar een hoger niveau tilt.
BekijkFunky Fish Fiesta
Dit visgerecht met romige gratins, garnalen en luxe visfilets is een feestje op het bord. En met eetbare bloemen ook een feestje om te zien!
Bekijk