
Surf & turf angus burger
Deze combinatie van vlees en vis op romige gratins met een frisse salade is gegarandeerd een zomerhit op het terras.
Ingrediënten Surf & turf angus burger (4 personen)
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 560 g Angus beefburgers
- 120 g Manchego met truffel
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- ½ -1 eetlepel citroensap
- 8 ongepelde grote rauwe garnalen
- 4 rode (jalapeño) pepers
- 2 (coeur du boeuf) vleestomaten
- 75 g kerstomaatjes
- 40 g ontpitte groene olijven
- 40 g ontpitte zwarte olijven
- 25 g gemengde slabladeren naar keuze
- Spiesjes
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 25 minuten
- Vorm van de kant-en-klare hamburgers 8 kleinere hamburgers. Snijd de Manchego in plakjes.
- Snijd de knoflook fijn en meng deze met 2 eetlepels olijfolie. Voeg naar smaak citroensap toe. Schep de gamba's door de citroenmarinade. Grill de garnalen of bak ze in een koekenpan in 5 minuten net gaar.
- Halveer de paprika's; verwijder de zaadlijsten. Grill of bak ook de paprika's tot ze bruin zijn, in 3 minuten. Rijg de paprika's en garnalen aan de spiesen.
- Snijd de vleestomaten in dunne plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de olijven in dunne plakjes.
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill ondertussen de runderburgers op de hete barbecue (of in de grillpan) naar eigen smaak rosé of bijna gaar.
- Haal de burgers van het vuur en bedek ze met de Manchego. Leg 1-2 plakjes tomaat op de kaas en druk lichtjes aan. Leg de burgers nog 1-2 minuten terug op de barbecue om de kaas een beetje te laten smelten.
- Meng 2 eetlepels olijfolie en zout naar smaak in een slakom. Meng voorzichtig door de slabladeren. Voeg nu ook de cherrytomaatjes en olijven toe.
- Leg de gratins op 4 borden. Leg op elk bord een Angusburger, met kaas en tomaat, en houd op plaats met een garnalenspies. Garneer met een plukje sla en serveer direct.
Meer passion for plating recepten
Coquilles met bloemkoolpuree
Ervaar culinaire harmonie met de combinatie van coquilles met honingpompoen, hamchips, bloemkoolpuree en aardappelpuree.
BekijkGegrilde zeebarbeel met romige aardappelgratin
De combinatie van de zeebarbeel met de Mallorcaanse sobrassada worst en onze Cream & Cheese Gratins is super!
BekijkChabichou met ingemaakte watermeloen
Deze frisse salade van watermeloen, tomaat en munt is precies wat je nodig hebt tijdens warme zomerdagen! Serveer het als lunch, bijgerecht of een gedeelde eetschotel.
Bekijk