
Chabichou met ingemaakte watermeloen
Deze frisse salade van watermeloen, tomaat en munt is precies wat je nodig hebt tijdens warme zomerdagen! Serveer het als lunch, bijgerecht of een gedeelde eetschotel.
Ingrediënten chabichou met ingemaakte watermeloen (4 personen)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 300 g watermeloen
- 75 ml witte wijnazijn
- 300 g (cocktail)tomaten
- 4 halfzachte geitenkazen met korst, bijvoorbeeld Chabichou du Poitou
- 2 takjes munt
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + Oven: 6-8 minuten
- Snijd de watermeloen in blokjes. Meng de wijnazijn met 50 ml water en een beetje zout en peper. Meng de watermeloen erdoor en laat minstens 15 minuten marineren.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten of snijd ze in stukjes.
- Leg de kazen op een bakplaat en bak ze 6-8 minuten in de oven, tot de binnenkant zacht en romig is.
- Leg de rösti rondjes op 4 borden. Leg voorzichtig een warme kaas op elke rösti.
- Meng de tomaat met de gemarineerde watermeloen. Schep de salsa van meloen en tomaat rond de rösti. Bestrooi met blaadjes van de munttakjes en maal er een beetje peper over.
Tip: Halveer de hoeveelheden als je ze als voorgerecht serveert.
Meer passion for plating recepten
Gegratineerde asperges met varkensschouder
De klassieke combinatie van asperges met aardappelen en vlees, maar dan met een moderne twist! Met knapperige radicchio, zeekraal en een frisse tomatensalsa.
BekijkAji-amarillo puree met pikante varkensnek
Zuid-Amerika op je bord! Dit gerecht is geïnspireerd op 'causa', de klassieke Peruaanse keuken van aardappelpuree met een pittige vulling. Het gerecht wordt koud geserveerd.
BekijkFunky Surf ‘N Turf Pinchos
Deze combinatie van Surf 'N Turf en pinchos is een culinaire verrassing die zowel zeevruchten als vleesliefhebbers zal bekoren. De Aviko cream & cheese gratin is een romige toevoeging die de pinchos naar een hoger niveau tilt.
Bekijk