Recept Aviko mini gratin aardpeer en pastinaak met patrijs

Wintergroenten

Het wordt kouder en de winter is in aantocht. Welke wintergroenten kan je gebruiken voor je gerechten op de menukaart? Ontdek ze hier!

Winterse groenten

Er zijn genoeg groenten die de kou van de winter kunnen overleven. Je hoeft dus niet voor 'exotische' groenten te kiezen. Houd het lekker dicht bij huis. Neem een bewuste duurzame keuze en kies voor de wintergroenten die het dichts bij huis worden gekweekt. Hollandse wintergroenten zitten namelijk ook nog eens boordevol vitaminen, veel meer dan de zomergroenten. Zo bevatten spruitjes en boerenkool veel meer vitamine C dan de frisse zomerse salades!

Overheerlijke winterse stamppot, stoofpot of pastinaakpuree...

Recept Aviko Gratins Cream&Cheese met boeuf bourguignon

Je kunt ontzettend veel verschillende gerechten maken met wintergroenten. Geef je gasten een warm wintergevoel met overheerlijke gerechten. In de winter kun je verrassend lekkere stamppot of stoofpot serveren aan je gasten. Maak een lekkere pastinaakpuree of serveer gegrilde groenten als bijgerecht. Voor de pastinaakpuree, stamppot of stoofpot kun je onze aardappelpuree gebruiken. Deze puree bewaar je in de vriezer en hiermee bereid je eenvoudig en snel de lekkerste puree met een ambachtelijke aardappelsmaak!

Overzicht wintergroenten

Deze wintergroenten zijn geschikt om in koude winters de lekkerste gerechten op tafel te zetten voor je gasten:

  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Radicchio
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Ui
  • Veldsla
  • Witlof
  • Winterpostelein
  • Witte kool
  • Winterpeen

Meer weten over Aviko aardappelpuree of andere specialiteiten?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar.
inspiratie - personeel - chefkok - horeca
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter!