5x de show stelen met rösti rondjes
Deze Zwitserse delicatesse wint zijn terrein in de Nederlandse keukens. Doordat de aardappel geraspt is krijgt het een unieke bite en zorgt het voor een andere smaaksensatie in de mond. Het is een populair bijgerecht om naast je hoofdgerecht te serveren, maar je kunt ze ook de ster van het gerecht laten zijn. Bij deze vijf gerechten spelen rösti rondjes de hoofdrol.
1. Rösti Rondjes met camembert en geroosterde balsamico vijgen
Deze klassieke combinatie met de smeuïge zoute kaas en het zoete van vijgen is gegarandeerd een succes. Door dit op een rösti te serveren zorg je voor een unieke textuur en smaak. Het is een perfect gerecht om te combineren met een glas wijn. Ideaal om als voorgerecht de avond mee te beginnen.
2. Rösti met tomaat, ui en colachutney
Pan con tomate, oftewel brood met tomaat, is de inspiratie geweest van dit gerecht. Het frisse van de tomaat met heerlijke gesmoorde uien geven de hartige rösti een frisse touch. Dit gerecht laat zien hoe je met simpele en verse ingrediënten binnen no-time een culinaire smaaksensatie op tafel kunt zetten.
3. Röstirondjes met brie, tijm en cranberrycompote
Ook deze Franse klassieker mocht niet aan dit rijtje ontbreken. In dit gerecht wordt er opnieuw gebruik gemaakt van een combinatie van smaken. Zoet, zout en het licht bittere van de tijm zijn een ‘match made in heaven.’ In nog geen half uur kun je dit heerlijke gerecht op tafel hebben liggen. Perfect om te serveren in het najaar!
4. Röstitoren met burrata, avocado en rode biet
Dit gerecht komt uit het nieuwe Passion for Plating receptenboek en werd gemaakt door ons eigen Nederlandse vertegenwoordiger in Mallorca, chef Davy Roord. Dankzij het gebruik van pure ingrediënten en kant-en-klare rösti’s, hou je genoeg tijd over voor het mooi opdienen van de borden. Hierdoor is dit gerecht een lust voor het oog en is het ook nog eens makkelijk en betaalbaar.
5. Sandwich van rösti rondjes met artisjok
Een licht, eenvoudig en heerlijk recept. De combinatie van de zoete en pittige geroosterde paprikapasta combineert perfect met het fluweelzachte roerei en de knapperige rösti rondjes. Dit gerecht zorgt voor een mooie afwisseling op je menukaart.
Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze recepten. Door gebruik van de kant-en-klare rösti rondjes behoudt je consistentie in je gerechten en bespaar je tijd voor andere dingen, zoals het artistiek opmaken van de borden. Ben je benieuwd naar nog meer handige recepten, kijk dan eens op onze receptenpagina en laat je inspireren.