
Varkenshaas met sobrasada, bloemkool en gratin
Ervaar een culinaire harmonie met Iberico en onze romige gratins. Dit is echt geweldig.
Ingrediënten varkenshaas met sobrasada, bloemkool en gratin
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 600 g varkenshaas
- 100 g sobrasada (Mallorcaanse worst)
- 200 g bloemkoolroosjes
- 3 perziken
- 8 kersen
- 2 takjes munt
Gratins Cream & Cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vul de varkenshaas met de sobrasada. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Bak de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de bloemkoolroosjes op de hete barbecue goudbruin en gaar.
- Snijd de perziken in partjes en rooster ze op de hete barbecue tot ze sappig en gaar zijn. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees van 2 perziken in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa. Plaats de laatste 10-12 minuten de varkenshaas op de barbecue en grill het vlees tot het mals en sappig is.
- Pureer ook de bloemkool tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Voeg, indien gewenst, wat warm water of bouillon toe.
- Leg de gratins op 4 borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en voeg toe. Werk de borden af met de bloemkoolpuree, de perzikpuree, de overgebleven gegrilde perzikpartjes en de kersen. Garneer met de munt.
Tip: Geen sobrasada beschikbaar? Neem chorizo van goede kwaliteit.