varkenshaas_met_sobrasada_bloemkool_en_gratin_-_aviko_foodservice

Varkenshaas met sobrasada, bloemkool en gratin

Ervaar een culinaire harmonie met Iberico en onze romige gratins. Dit is echt geweldig.

Ingrediënten varkenshaas met sobrasada, bloemkool en gratin 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 600 g varkenshaas  
  • 100 g sobrasada (Mallorcaanse worst)
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 3 perziken
  • 8 kersen
  • 2 takjes munt 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vul de varkenshaas met de sobrasada. Bestrooi het vlees met zout en peper.  
  • Bak de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de bloemkoolroosjes op de hete barbecue goudbruin en gaar.  
  • Snijd de perziken in partjes en rooster ze op de hete barbecue tot ze sappig en gaar zijn. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees van 2 perziken in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa. Plaats de laatste 10-12 minuten de varkenshaas op de barbecue en grill het vlees tot het mals en sappig is.
  • Pureer ook de bloemkool tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Voeg, indien gewenst, wat warm water of bouillon toe.
  • Leg de gratins op 4 borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en voeg toe. Werk de borden af met de bloemkoolpuree, de perzikpuree, de overgebleven gegrilde perzikpartjes en de kersen. Garneer met de munt. 

Tip: Geen sobrasada beschikbaar? Neem chorizo van goede kwaliteit.