Kip met gratin en paprika tapanade
Dit gerecht zal indruk maken op elke fijnproever met zijn intense smaken en stressvrije bereiding.
Ingrediënten kip met gratin en paprika tapanade
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 4 kippenbouten
- 2 teentjes knoflook
- 4 cherrytomaten
- 3 takjes platte peterselie
- 1/2 takje rozemarijn
- 6 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 takje basilicum
- 25 g botersla
- Tuinkers, voor de garnering
Gratins Cream & Cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten - Oventijd: 1 uur
- Pureer in de blender of met een staafmixer de knoflook met de cherrytomaten, peterselie, de naaldjes van het takje rozemarijn en 4 eetlepels olijfolie tot een fijne marinade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Wentel de drumsticks in de marinade. Dek af en laat de kipdrumsticks 30 minuten op een koele plaats marineren.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rooster de paprika 20-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vel zwarte blaasjes heeft. Laat de paprika afkoelen in een zak en verwijder daarna het vel en de zaadjes.
- Pureer de paprika met de basilicum en de laatste 2 eetlepels olijfolie tot een grove tapenade. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipdrumsticks in de ovenschaal en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Grill de kipdrumsticks vervolgens op de hete barbecue of in de grillpan in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de botersla over 4 borden. Leg op elk bord een gratin en leg er een kipdrumstick op. Schep de paprikatapenade op en garneer met tuinkers.