kip_met_gratin_en_paprika_tapanade_-_aviko_foodservice

Kip met gratin en paprika tapanade

Dit gerecht zal indruk maken op elke fijnproever met zijn intense smaken en stressvrije bereiding.

Ingrediënten kip met gratin en paprika tapanade 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 4 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cherrytomaten
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 takje basilicum
  • 25 g botersla
  • Tuinkers, voor de garnering
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten - Oventijd: 1 uur 

  • Pureer in de blender of met een staafmixer de knoflook met de cherrytomaten, peterselie, de naaldjes van het takje rozemarijn en 4 eetlepels olijfolie tot een fijne marinade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Wentel de drumsticks in de marinade. Dek af en laat de kipdrumsticks 30 minuten op een koele plaats marineren.  
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rooster de paprika 20-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vel zwarte blaasjes heeft. Laat de paprika afkoelen in een zak en verwijder daarna het vel en de zaadjes.
  • Pureer de paprika met de basilicum en de laatste 2 eetlepels olijfolie tot een grove tapenade. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de kipdrumsticks in de ovenschaal en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Grill de kipdrumsticks vervolgens op de hete barbecue of in de grillpan in 20-30 minuten goudbruin en gaar.  
  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de botersla over 4 borden. Leg op elk bord een gratin en leg er een kipdrumstick op. Schep de paprikatapenade op en garneer met tuinkers.