lamsvlees_met_aardappelgratin_en_tomaten_-_aviko_foodservice

Lamsvlees met aardappelgratin en tomaten

De combinatie van mals lamsvlees en onze gratins is voortreffelijk

Ingrediënten lamsvlees met aardappelgratin en tomaten 

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 blaadjes salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lamsracks
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 6-8 cherrytomaten
  • Eetbare bloemen om te garneren 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 230 ºC. Hak de naaldjes van 2 takjes rozemarijn, de salieblaadjes en de knoflook fijn. Wrijf de lamsracks in met het kruidenmengsel, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • Leg de lamsracks in de braadslede. Leg nog een takje rozemarijn op elk stuk lam voor extra smaak. Leg de gratins op een bakplaat.
  • Bak de lamsracks 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet tegelijkertijd de gratins in de oven en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal het lamsvlees na de eerste 10 minuten uit de oven en besprenkel het eventueel met wat extra olijfolie.
  • Zet het lamsvlees terug in de oven en bak nog eens 10 minuten op dezelfde temperatuur zodat de buitenkant knapperig is en de binnenkant mals. Zorg ervoor dat de laatste 5 minuten van de gratineertijd overlappen met de tweede braadtijd van het lamsvlees, zodat beide delen tegelijk klaar zijn.
  • Haal het lamsvlees en de gratins uit de oven. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt. Snijd de tomaten doormidden.
  • Leg het lamsvlees met de gratins op 4 borden. Garneer met de tomaten en bloemen. Besprenkel met de resterende olijfolie en bestrooi met zout en peper, indien gewenst.

Tip: Zorg ervoor dat de interne temperatuur van het lamsvlees 60°C is voor medium gaarheid. Gebruik een vleesthermometer om dit nauwkeurig te meten.