Aardappelempanada met gratin en pikante garnalenceviche
Empanadas, gevuld met onze gratin. Wat een heerlijk idee.
Ingrediënten aardappelempanada met gratin en pikante garnalenceviche
- 2 Aviko Gratins Cream & Cheese, ontdooid
- 4 plakjes empanadedeeg van 10 cm Ø elk (gekoeld)
- 1 eierdooier
- 1 1/2 el olijfolie
- 200 g garnalen
- 1/4 rode ui
- 1 lente-ui
- 2 mispels, geschild en in kleine stukjes gesneden
- Sap van 1/2 citroen
- Sojasaus naar smaak
- 1 el fijngehakte bieslook
Gratins Cream & Cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd oven: 20 minuten
- Maak de gratins los en verdeel ze over de plakjes deeg. Vouw ze tot empanadas. Klop de eidooier los met 1/2 eetlepel olijfolie. Leg de empanadas op de bakplaat en bestrijk ze met het dooiermengsel.
- Snijd de garnalen fijn. Meng de garnalen met het citroensap en de laatste eetlepel olijfolie.
- Snipper de ui heel fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Pel de mispels en snijd in kleine stukjes. Roer de ui, lente-ui en mispels door het garnalenmengsel. Breng op smaak met sojasaus en bieslook.
- Laat de ceviche minstens 15-20 minuten marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de empanadas in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar (ongeveer 20 minuten).
- Serveer de empanadas met garnalenceviche.
Tip: Garneer de garnalenceviche met dunne plakjes knapperige radijs.