aardappelempanada_met_gratin_en_pikante_garnalenceviche

Aardappelempanada met gratin en pikante garnalenceviche

Empanadas, gevuld met onze gratin. Wat een heerlijk idee.

Ingrediënten aardappelempanada met gratin en pikante garnalenceviche

  • 2 Aviko Gratins Cream & Cheese, ontdooid
  • 4 plakjes empanadedeeg van 10 cm Ø elk (gekoeld)
  • 1 eierdooier
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 200 g garnalen
  • 1/4 rode ui
  • 1 lente-ui
  • 2 mispels, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • Sap van 1/2 citroen
  • Sojasaus naar smaak
  • 1 el fijngehakte bieslook 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd oven: 20 minuten 

  • Maak de gratins los en verdeel ze over de plakjes deeg. Vouw ze tot empanadas. Klop de eidooier los met 1/2 eetlepel olijfolie. Leg de empanadas op de bakplaat en bestrijk ze met het dooiermengsel.
  • Snijd de garnalen fijn. Meng de garnalen met het citroensap en de laatste eetlepel olijfolie.
  • Snipper de ui heel fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Pel de mispels en snijd in kleine stukjes. Roer de ui, lente-ui en mispels door het garnalenmengsel. Breng op smaak met sojasaus en bieslook.
  • Laat de ceviche minstens 15-20 minuten marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Bak de empanadas in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar (ongeveer 20 minuten).
  • Serveer de empanadas met garnalenceviche.  

Tip: Garneer de garnalenceviche met dunne plakjes knapperige radijs.