Spring Calamari on Hash Browns

Lente Calamari op een röstirondj

Röstirondjes met een topping zijn ideaal als voorgerecht. De zachte smaak, knapperige bite en verrassende topping vallen bij iedereen in de smaak. Denk bij toppings aan restjes groenten, vlees of vis. Een kleine portie gegarneerd met een mooi kruid of bloemetje volstaat.

Ingrediënten (4 porties)

  • 8 Aviko Röstiko Rounds 
  • 4 inktvissen 
  • 6 el olijfolie 
  • 2 el citroensap 
  • 1 theelepel mosterd 
  • 1 tomaat 
  • 1 sjalotje 
  • 2 theelepels sherryazijn 
  • 1 avocado 
  • 1 el bieslookbloemen 
  • (Klein) basilicum 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Maak de inktvissen schoon. Halveer het lijf in de lengte en snijd er een ruitpatroon in. Bestrijk met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  • Klop een vinaigrette van het citroensap, de mosterd en de laatste 5 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Meng de tomaat en het sjalotje met de sherryazijn. Kruid met peper en zout. Snijd de avocado in dunne plakjes. 
  • Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de inktvissen 6 minuten tot ze mooi bruin en net gaar zijn. 
  • Leg de röstirondjes op 4 borden. Verdeel de tomaat, sjalot en avocado erover. Leg de inktvisjes erop en besprenkel met de citroenvinaigrette. Garneer met de bieslookbloemen en (mini) basilicum. 

    Variatietip: Serveer gegrilde coquilles, tonijn of zalmfilet als topping op deze knapperige röstirondjes. 

    Tip: Door de inktvis te snijden, krult hij mooi op tijdens het grillen. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar maakt het gerecht ook net iets specialer op het bord.