Green Ocean Hash Brown Burger

Green Ocean Hash Brown Burger

Een verrassend knapperige röstiburger met garnalen, guacamole en gegrilde groenten. De garnalenolie van de geroosterde koppen en vliezen is een fantastische manier om extra smaak uit restjes te halen.

Ingrediënten (4 porties)

  • 200 g Aviko Super Mash Homemade 
  • 12 Aviko Röstiko Rounds 
  • 2 eieren 
  • 6 el paneermeel 
  • 12 garnalen 
  • 250 ml extra vierge olijfolie 
  • 1 rode paprika 
  • 2 tomaten 
  • 1 rode paprika 
  • 8 broccolini 
  • 2 groene asperges 
  • 1 avocado 
  • Sap van 2 limoenen 
  • Eetbare bloemen om te garneren 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Vorm van het beslag 8 balletjes. Klop de eieren los. Strooi het paneermeel op een bord. Rol de balletjes in de eieren en bestrijk ze daarna met het paneermeel.  
  • Maak de garnalen schoon. Pel ze en snijd de koppen van de staarten. Houd de vellen en koppen apart van de staarten. 
  • Rooster voor de garnalenolie de schillen en koppen 5 minuten in een droge koekenpan. Voeg de olijfolie toe en laat 10 minuten trekken op een heel laag vuur. 
  • Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Pureer in de blender de paprika fijn met de tomaten en de helft van de rode peper. Breng de saus op smaak met zout en peper. 
  • Pureer in de blender de olie met de garnalenvellen en -koppen. Zeef en laat de garnalenolie afkoelen.  
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  • Maak ondertussen de broccolini en asperges schoon. Rooster ze op de BBQ of in de grillpan in 5 minuten beetgaar. Snijd ze in stukjes van 4 cm. 
  • Pureer het vruchtvlees van de avocado met een vork. Breng de guacamole op smaak met limoensap, rode peper en zout.  
  • Frituur de aardappelpuree in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op bakpapier.  
  • Schep wat pittige saus in 4 diepe borden. Bouw op elk bord een röstiburger: schep 1/8 van de guacamole op 1 röstirondje en leg de broccolini erop. Leg er nog een röstirondje op bedekt met 1/8 van de guacamole en asperges. Dek af met het laatste röstirondje. 
  • Verdeel de garnalen over de burgers. Zet de burgers nog 3-4 minuten in de oven, tot de garnalen net gaar en sappig zijn. 
  • Leg de burgers op de saus. Sprenkel de garnalenolie rond de burgers en garneer met wat eetbare bloemen. Leg de aardappelpuree naast de burgers. 

     

    Tip: Voor extra kleur in de garnalenolie rooster je op het laatst 1 theelepel tomatenpuree met de velletjes en zaadjes.