koude_aardappelsoep_met_pittige_chorizo_en_rosti_croutons_-_aviko_foodservice

Koude aardappelsoep met pittige chorizo en rösti croutons

Een klassieke Franse soep met een Spaans tintje, gemaakt met onze huisgemaakte super mash en röstiko rounds.

Ingrediënten koude aardappelsoep met pittige chorizo en rösti croutons  

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Laat de rösti rondjes iets ontdooien en snijd ze in stukjes (croutons). Snijd voor de soep de knoflook, bosui en 2 takjes dille fijn. Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de knoflook met de bosui en dille 2 minuten.
  • Voeg de aardappelpuree toe met de crème fraiche en genoeg water of bouillon tot er een romige soep ontstaat.
  • Pureer de soep desgewenst in de blender of met een staafmixer voor een zijdezachte soep en verwarm nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de rösticroutons in 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de chorizo in reepjes en bak ze in 3 minuten knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de soep in 4 kommen. Garneer de soep met de rösticroutons, de chorizo, een drupje olijfolie en het laatste takje dille. 

Tip: Liever zonder vlees? Vervang de chorizo dan door knapperig geroosterde kikkererwten.