tapas_met_rostibruschette_-_aviko_foodservice

Tapas met röstibruschette

Geïnspireerd op Spaanse tapas, gewoon heerlijk!

Ingrediënten tapas met röstibruschette

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 300 g dun gesneden Ibèrico vlees
  • Olijfolie
  • 1 el fijngehakte rozemarijn en/of tijm
  • 1 tomaat
  • 1/4 rode ui
  • 4 druppels tabascosaus
  • 50 g olijven gevuld met ansjovispasta  
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Marineer het vlees in de olijfolie en fijngehakte rozemarijn en/of tijm. Rijg het vlees aan 4 spiesen.  
  • Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui heel fijn. Meng de tomaat met de rode ui en de tabasco.
  • Grill de vleesspiesjes 1-2 minuten op de hete barbecue. Verdeel het tomatenmengsel over de rösti rondjes. 
  • Leg de spiesjes met de rösti-bruschette op een schaal. Serveer met de gevulde olijven.

Tip: Presenteer de tapas spectaculair met rookkruiden: vul een klein, hittebestendig kopje met takjes rozemarijn en tijm. Leg vlak voor het opdienen een stukje brandend houtskool in het midden van het kopje. Druppel 2 druppels olijfolie olie over de houtskool om een rokerig effect te creëren. Let op: het kopje en de houtskool zijn warm!  

Tip: Vul de tapas aan met (gerookte) vis of gegrilde groenten.