
Funky Con Tomate
Dit gerecht is geïnspireerd op de Mallorcaanse klassieker 'pan con tomate' die we voorgeschoteld kregen tijdens de olijfolieproeverij tijdens onze rondleiding door de stad Palma. Makkelijk van te bereiden!
Ingrediënten Funky Con Tomate (4 personen)
- 12 Aviko Röstiko Rounds
- 2 uien
- 50 ml olijfolie
- 100 ml cola
- 2-3 trostomaten
- 6-7 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Pazazas kruidenmix of gerookt paprikapoeder
- citroensap
- Perzisch blauw zeezout
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 60 minuten
- Snijd de uien grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de uien 5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de cola toe en smoor de uien 30 minuten zachtjes, onafgedekt, tot een chutney.
- Bereid ondertussen de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in 24 dunne partjes.
- Hak de knoflook zo fijn mogelijk tot knoflookpasta. Voeg de olijfolie en kruidenmix toe en blijf hakken tot er een pasta ontstaat. Gebruik een stamper en vijzel als je die hebt. Breng de knoflookpasta op smaak met citroensap.
- Leg de rösti rondjes op 4 tapasbordjes. Smeer een beetje knoflookpasta op elk rösti rondje. Voeg nu 2 tomaten-partjes toe. Schep de uienchutney op de tomaat en bestrooi met een beetje (blauw) zeezout.
Tip: Pazazas is een typische Mallorcaanse kruidenmix die je op een lokale markt zou kopen. Het bevat gedroogde tomaat, paprika, knoflook, chilipoeder, rietsuiker, mosterdzaad en selderij.
Meer passion for plating recepten
Funky Ibérico
Met slechts zes ingrediënten zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel. Heerlijke vakernslende met groene asperges en kruidenolie.
BekijkCheese Royal
Dit smakelijke gerecht combineert de onweerstaanbare knapperigheid van Aviko Hashbrown Rostiko Rounds met de romige rijkdom van kaas en een vleugje peper.
BekijkMaïssoep met bolletjes aardappelpuree
Pureeballetjes zijn de perfecte vegetarische soepvuller. Heerlijk gevuld met verse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en geraspte kaas.
Bekijk