Aviko recept maïssoep met bolletjes aardappelpuree

Maïssoep met bolletjes aardappelpuree

Pureeballetjes zijn de perfecte vegetarische soepvuller. Heerlijk gevuld met verse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en geraspte kaas.

Ingrediënten Cheese Royal (4 personen) 

  • 200 g Aviko Super Mash Homemade
  • 4 maïskolven
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 bosje bieslook 15 g
  • 20 g koude boter

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 40 minuten 

  • Maak de maïskolven schoon en bestrijk ze helemaal met 2 eetlepels olijfolie. Gril de maïskolven op de hete barbecue (of in de grillpan) gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn; ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Snijd de pitten van de kolven af. Kook de pitten in 10-15 minuten gaar in de bouillon.
  • Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak 1 eetlepel bieslook fijn en meng dit door de puree.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en schep ze door de aardappelpuree. Vorm 12 balletjes van de puree.
  • Haal de soeppan van het vuur en mix de maïs met een staafmixer. De soep kan verdund worden met extra bouillon of water gebruiken. Verwarm de soep nog 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de blenderbeker met de overgebleven bieslook en de resterende olijfolie. Mix tot een gladde massa.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg de bolletjes puree toe en garneer met de bieslookolie.

Tip: Weinig tijd? Gebruik 300 gram suikermaïs uit blik. Laat het goed uitlekken en rooster het eventueel kort in een hete koekenpan voor een subtiele grillsmaak.