
Maïssoep met bolletjes aardappelpuree
Pureeballetjes zijn de perfecte vegetarische soepvuller. Heerlijk gevuld met verse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en geraspte kaas.
Ingrediënten Cheese Royal (4 personen)
- 200 g Aviko Super Mash Homemade
- 4 maïskolven
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 500 ml groentebouillon
- 1 bosje bieslook 15 g
- 20 g koude boter
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten
- Maak de maïskolven schoon en bestrijk ze helemaal met 2 eetlepels olijfolie. Gril de maïskolven op de hete barbecue (of in de grillpan) gedurende 5 minuten tot ze goudbruin zijn; ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
- Snijd de pitten van de kolven af. Kook de pitten in 10-15 minuten gaar in de bouillon.
- Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak 1 eetlepel bieslook fijn en meng dit door de puree.
- Snijd de boter in kleine blokjes en schep ze door de aardappelpuree. Vorm 12 balletjes van de puree.
- Haal de soeppan van het vuur en mix de maïs met een staafmixer. De soep kan verdund worden met extra bouillon of water gebruiken. Verwarm de soep nog 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de blenderbeker met de overgebleven bieslook en de resterende olijfolie. Mix tot een gladde massa.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg de bolletjes puree toe en garneer met de bieslookolie.
Tip: Weinig tijd? Gebruik 300 gram suikermaïs uit blik. Laat het goed uitlekken en rooster het eventueel kort in een hete koekenpan voor een subtiele grillsmaak.
Meer passion for plating recepten
Catalaans cocabrood met Parmezaanse puree
Het Catalaanse 'cocabrood' vormt de ideale basis voor een snel en heerlijk voorgerecht met Parmezaanse aardappelpuree, gemarineerde tomaten en radijs.
BekijkFunky Con Tomate
Dit gerecht is geïnspireerd op de Mallorcaanse klassieker 'pan con tomate' die we voorgeschoteld kregen tijdens de olijfolieproeverij tijdens onze rondleiding door de stad Palma. Makkelijk van te bereiden!
BekijkCheese Royal
Dit smakelijke gerecht combineert de onweerstaanbare knapperigheid van Aviko Hashbrown Rostiko Rounds met de romige rijkdom van kaas en een vleugje peper.
Bekijk