
Catalaans cocabrood met Parmezaanse puree
Het Catalaanse 'cocabrood' vormt de ideale basis voor een snel en heerlijk voorgerecht met Parmezaanse aardappelpuree, gemarineerde tomaten en radijs.
Ingrediënten Cheese Royal (4 personen)
- 150 g Aviko Super Mash Homemade
- 1 coca (Catalaans brood, zie tip)
- 7 eetlepels extra vierge olijfolie
- Handvol vers geraspte Parmezaanse kaas
- 250 g rode en/of gele cherrytomaatjes
- 8 radijsjes
- 1 eetlepel (sherry)azijn
- 3 eetlepels rode bietencress
Gebruikt product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd het brood horizontaal doormidden. Snijd nu elke helft in repen. Besprenkel het brood met 4 eetlepelsolijfolie.
- Verhit de grillpan. Grill de broodreepjes met de snijkant naar beneden 1-2 minuten aan elke kant tot ze bruin enknapperig.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg genoeg Parmezaan toe om een stevige puree te krijgen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Halveer de tomaten en snijd de radijsjes in vieren. Meng de tomaten en radijsjes met 3 eetlepels olijfolie,de azijn en een snufje zout.
- Leg het brood op een schaal of broodplank. Vorm met twee dessertlepels kleine quenelles van de bloemkoolpuree en leg ze op de broodreepjes.
- Leg nu de gemarineerde tomaat en radijs erop. Bestrooi met de bietencress.
Tip: Vervang de coca eventueel door ciabatta.
Meer passion for plating recepten
Cheese Royal
Dit smakelijke gerecht combineert de onweerstaanbare knapperigheid van Aviko Hashbrown Rostiko Rounds met de romige rijkdom van kaas en een vleugje peper.
BekijkLitouwse koude bietensoep met kefir, dille en gratin
Laat je gasten genieten van de levendige smaken uit Litouwen met dit verfrissende en kleurrijke gerecht!
BekijkFunky Con Tomate
Dit gerecht is geïnspireerd op de Mallorcaanse klassieker 'pan con tomate' die we voorgeschoteld kregen tijdens de olijfolieproeverij tijdens onze rondleiding door de stad Palma. Makkelijk van te bereiden!
Bekijk