
Funky Ibérico
Met slechts zes ingrediënten zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel. Heerlijke vakernslende met groene asperges en kruidenolie.
Ingrediënten funky ibérico (4 personen)
- 8 Aviko Röstiko Rounds
- 600 g lende van Ibérico varken of speenvarken
- 4 el olijfolie
- 16 groene asperges
- 1 el tuinkers naar keuze
- 3 el kruidenolie (zie tip)
Bekijk het product
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 minuten
- Bestrijk de varkenslende met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Gril het vlees op de hete barbecue of in de grillpan, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Laat de varkenslende losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten op een snijplank.
- Gril intussen de röstirondjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant op de barbecue, of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijkde asperges dun met 2 eetlepels olijfolie. Gril ze op de barbecue of in de grillpan in 6-8 minuten beetgaar en met mooie grillstrepen.
- Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de varkenslende 8 mooie plakjes. Leg het vlees dakpansgewijs en afgewisseld met de röstirondjes op de asperges.
- Garneer de borden met de cress en eventueel wat kruidenolie.
Tip: Garneer de borden met een beetje kruidenolie van extra vierge olijfolie en fijngehakte basilicum, peterselie en/of dragon.
Meer passion for plating recepten
Funky Fish Fiesta
Dit visgerecht met romige gratins, garnalen en luxe visfilets is een feestje op het bord. En met eetbare bloemen ook een feestje om te zien!
BekijkFunky Brother
‘Dit gerecht draag ik op aan mijn onlangs overleden broer.’
BekijkFunky Con Tomate
Dit gerecht is geïnspireerd op de Mallorcaanse klassieker 'pan con tomate' die we voorgeschoteld kregen tijdens de olijfolieproeverij tijdens onze rondleiding door de stad Palma. Makkelijk van te bereiden!
Bekijk