Funky Iberico passion for plating recipe

Funky Ibérico

Met slechts zes ingrediënten zet je dit gerecht in een handomdraai op tafel. Heerlijke vakernslende met groene asperges en kruidenolie.

Ingrediënten funky ibérico (4 personen)

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • 600 g lende van Ibérico varken of speenvarken
  • 4 el olijfolie
  • 16 groene asperges
  • 1 el tuinkers naar keuze 
  • 3 el kruidenolie (zie tip)
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Bestrijk de varkenslende met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Gril het vlees op de hete barbecue of in de grillpan, afhankelijk van de dikte, in 15-20 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Laat de varkenslende losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten op een snijplank.
  • Gril intussen de röstirondjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant op de barbecue, of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijkde asperges dun met 2 eetlepels olijfolie. Gril ze op de barbecue of in de grillpan in 6-8 minuten beetgaar en met mooie grillstrepen.
  • Verdeel de asperges over 4 borden. Snijd van de varkenslende 8 mooie plakjes. Leg het vlees dakpansgewijs en afgewisseld met de röstirondjes op de asperges.
  • Garneer de borden met de cress en eventueel wat kruidenolie.

Tip: Garneer de borden met een beetje kruidenolie van extra vierge olijfolie en fijngehakte basilicum, peterselie en/of dragon.