Funky Brother recipe passion for plating

Funky Brother

‘Dit gerecht draag ik op aan mijn onlangs overleden broer.’

Ingrediënten funky brother (4 personen)

  • 200 g Aviko Supermash Homemade (ontdooid)
  • 40 g maïzena
  • 1 ei
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 5 el olijfolie
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 el vloeibare honing
  • Ingekookt cranberry- of granaatappelsap (zie tip)
  • Verse biologische rozenblaadjes en/of erwtencress

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Meng de aardappelpuree met de maïzena en het ei. Voeg extra maïzena toe als het deeg nog wat te zacht is. Vorm er 8 bolletjes van en druk ze plat tot koekjes.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukjes.
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant.
  • Verhit in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten bruin en gaar. 
  • Verbrokkel de geitenkaas en schep met de honing door de paddenstoelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg de aardappelkoekjes op 4 borden. Schep er de paddenstoelen met de geitenkaas op.
  • Garneer de borden met druppels ingekookt cranberry- of granaatappelsap en bestrooi met wat rozenblaadjes en/of erwtencress.

Tip: Ingekookt cranberry- of granaatappelsap is een heerlijke friszoete smaakmaker. Laat het sap in een steelpannetje tot een derde inkoken en daarna afkoelen. Weinig tijd? Neem cranberrycompote of granaatappelmelasse.