kabeljauwfilet_met_citrus_boter_en_gratin_-_aviko_foodservice

Kabeljauwfilet met citrus boter en gratin

Een heerlijke draai aan fish 'n' chips met een wereldse smaak!

Ingrediënten kabeljauwfilet met citrus boter en gratin

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap en schil van 1 sinaasappel
  • 4 blokjes (riet)suiker
  • 800 g kabeljauwfilet
  • 8 el olijfolie
  • 70 ml crème fraiche
  • 100 gram ongezouten boter
  • 12 doperwten
  • 25 g bladsla 
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de citroen- en sinaasappelschil met de suiker en het sinaasappelsap in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur; laat het niet koken!  
  • Snijd de kabeljauwfilet in 12 medaillons. Bestrooi de vismedaillons met zout en peper en besprenkel royaal met 6 eetlepels olijfolie. Marineer 5 minuten.
  • Verhit de laatste 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de vismedaillons 6-8 minuten tot ze net gaar zijn.  
  • Zeef ondertussen de warme sausbasis. Pureer de saus en de crème fraiche met de staafmixer. Voeg de boter in vlokken toe en pureer nog een minuut tot er een romige saus ontstaat.
  • Snijd de gratins doormidden en leg ze op 4 borden. Leg de vismedaillons erbij. Schep de saus erover en bestrooi met de doperwten. Leg de salade tussen de gratinhelften. 

Tip: Neem jonge erwtjes, die zijn zo vers en knapperig dat je ze zo uit de peul kunt eten.