
Gnocchi met kabeljauw en vadouvan saus
Een heelijk gerecht met complexe smaken. Binnen een handomdraai op tafel!
Ingrediënten
- 50 gram Aviko Mashed Potatoes
- 125 gram kabeljauw
- 2 witte asperges
- 30 gram bloem
- 1 ei
- Doperwten
- Cress
- Beukenzwam
- Bieslook
- 200 ml zonnebloemolie
Voor de vadouvan saus:
- 50 gram ui
- 3,5 gram tijm
- 5 gram gember
- 5 gram knoflook
- 25 gram Granny Smith
- 25 gram ananas
- 1 gram Madras curry
- 3 gram Vadouvan kruiden
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml kippenbouillon
- 25 gram citroengras
- 1 gram kafir
- 7,5 gram gele curry
- 3 ml limoensap
- 1,5 gram kurkuma
Aviko Mashed Potato
Bereidingswijze
De gnocchi:
- Meng de Avika aardappelpuree, bloem en een deel van de eidooier samen met een snufje zout
- Kook de gnocchi gaar in kokend water totdat ze beginnen te drijven
De Vadouvan saus:
- Fruit appel en ananas aan in pan
- Haal uit pan en fruit sjalot aan
- Voeg alles kruiden, specerijen etc toe aan de pan
- Bak redelijk aan zodat alle smaken vrij komen
- Voeg de kippenboullion toe en laat 1/3 reduceren
- Voeg 2l kokosmelk toe
- Zeef de saus en voeg eventueel peper en zout toe
Verder:
- Schil de asperges en kook in rustig kokend water totdat ze gaar zijn
- Bak de doperwten en beukenzwam in wat boter en peper en zout gaar
- Leg de kabeljauw op een ovenplaatje en bak gaar in de oven op 160 graden
- Halveer de asperges over de gehele lengte en leg op het bord
- Schenk een aantal lepels saus over de asperges
- Voeg de gnocchi, doperwt en beukenzwam toe
- Voeg de kabeljauw toe en lepel speels nog wat saus op het bord
- Maak het gerecht af met wat cress