gnocchi-met-kabeljauw-en-vandouvan-saus-aviko-foodservice

Gnocchi met kabeljauw en vadouvan saus

Een heelijk gerecht met complexe smaken. Binnen een handomdraai op tafel!

Ingrediënten

  • 50 gram Aviko Mashed Potatoes
  • 125 gram kabeljauw
  • 2 witte asperges
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • Doperwten
  • Cress
  • Beukenzwam
  • Bieslook
  • 200 ml zonnebloemolie

Voor de vadouvan saus:

  • 50 gram ui
  • 3,5 gram tijm
  • 5 gram gember
  • 5 gram knoflook
  • 25 gram Granny Smith
  • 25 gram ananas
  • 1 gram Madras curry
  • 3 gram Vadouvan kruiden
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 25 gram citroengras
  • 1 gram kafir
  • 7,5 gram gele curry
  • 3 ml limoensap
  • 1,5 gram kurkuma

Bereidingswijze

De gnocchi:

  • Meng de Avika aardappelpuree, bloem en een deel van de eidooier samen met een snufje zout
  • Kook de gnocchi gaar in kokend water totdat ze beginnen te drijven

De Vadouvan saus:

  • Fruit appel en ananas aan in pan
  • Haal uit pan en fruit sjalot aan
  • Voeg alles kruiden, specerijen etc toe aan de pan
  • Bak redelijk aan zodat alle smaken vrij komen
  • Voeg de kippenboullion toe en laat 1/3 reduceren
  • Voeg 2l kokosmelk toe
  • Zeef de saus en voeg eventueel peper en zout toe

Verder:

  • Schil de asperges en kook in rustig kokend water totdat ze gaar zijn
  • Bak de doperwten en beukenzwam in wat boter en peper en zout gaar
  • Leg de kabeljauw op een ovenplaatje en bak gaar in de  oven op 160 graden
  • Halveer de asperges over de gehele lengte en leg op het bord
  • Schenk een aantal lepels saus over de asperges
  • Voeg de gnocchi, doperwt en beukenzwam toe
  • Voeg de kabeljauw toe en lepel speels nog wat saus op het bord
  • Maak het gerecht af met wat cress