Focaccia met cherrytomaatjes en rozemarijn
De aardappel in deze focaccia is het geheim achter de heerlijk zachte textuur.
Ingrediënten focaccia met cherrytomaatjes en rozemarijn
- 150 g Aviko Super Mash Homemade
- 25 g verse gist
- 20 g zout
- 500 g tarwebloem
- 150 ml extra vierge olijfolie
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 bol mozzarella (150 g)
- Italiaanse vleeswaren
Super Mash Homemade
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
Rijzen: 1 uur en 20 minuten - Oventijd: 20 minuten
- Los de gist op in 300 ml lauw water (ongeveer 37 ºC).
- Strooi 10 gram zout in een deegkom. Zeef de bloem erbovenop. Voeg 75 ml olijfolie, de aardappelpuree en het gistmengsel toe. Kneed in de keukenmachine, met de mixer of met de hand tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plek (25 ºC).
- Druk het deeg plat, kneed nogmaals kort door en laat het afgedekt nog eens 40 minuten rijzen. Halveer de tomaten en hak de naaldjes van het takje rozemarijn fijn.
- Verwarm de oven voor op 230 ºC. Leg het deeg in de bakvorm. Verdeel de tomaten met de rozemarijn en de rest van de olijfolie erover. Bestrooi met zout naar smaak.
- Bak de focaccia in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de focaccia gesneden met de met peper bestrooide mozzarella en Italiaanse vleeswaren.
Tip: Serveer met wat olijven en/of een stukje Parmezaanse kaas.