gevulde_courgette_met_tuinkruiden_-_aviko_foodservice

Gevulde courgette met tuinkruiden

Het gebruik van uitsluitend plantaardige ingrediënten maakt dit gerecht duurzaam.

Ingrediënten gevulde courgette met tuinkruiden

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 2 courgettes
  • 4 groene asperges
  • 2 handenvol babyspinazie
  • 1 baby paksoi
  • 3 tomaten
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 krop Romaine sla
  • 2 el geroosterde amandelen
  • 2 el zonnebloempitten
  • Groene kruidenolie naar smaak 
aviko_rostiko_rounds_2500g-header.jpg

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit. Grill de courgettes op de barbecue of in de grillpan  enkele minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan.  
  • Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges. Grill ook de asperges, babyspinazie en paksoi beetgaar.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Meng met 1 eetlepel wijnazijn, zout en peper en laat gedurende 25 minuten marineren.
  • Blancheer de rode en groene paprika op de hete barbecue, tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika 5 minuten afkoelen in een zak. Verwijder dan het vel en de zaadjes.
  • Pureer in de blender of met de staafmixer beide paprika's met de olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn en zout en peper naar smaak.
  • Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de courgettes met de gegrilde groenten en de paprikasaus. Verdeel over de 4 borden.  
  • Snijd de rösti rondjes doormidden. Garneer het gerecht met de rösti rondjes, knapperige slablaadjes, noten, zaden en kruidenolie. 

Tip: Snijd de romaine sla in vieren en grill de sla tot het mooie grillstrepen heeft.