
Gevulde courgette met tuinkruiden
Het gebruik van uitsluitend plantaardige ingrediënten maakt dit gerecht duurzaam.
Ingrediënten gevulde courgette met tuinkruiden
- 4 Aviko Röstiko Rounds
- 2 courgettes
- 4 groene asperges
- 2 handenvol babyspinazie
- 1 baby paksoi
- 3 tomaten
- 2 el witte wijnazijn
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 krop Romaine sla
- 2 el geroosterde amandelen
- 2 el zonnebloempitten
- Groene kruidenolie naar smaak
Röstiko Rounds
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Halveer de courgettes in de lengte en hol de helften uit. Grill de courgettes op de barbecue of in de grillpan enkele minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges. Grill ook de asperges, babyspinazie en paksoi beetgaar.
- Snijd de tomaten in blokjes. Meng met 1 eetlepel wijnazijn, zout en peper en laat gedurende 25 minuten marineren.
- Blancheer de rode en groene paprika op de hete barbecue, tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika 5 minuten afkoelen in een zak. Verwijder dan het vel en de zaadjes.
- Pureer in de blender of met de staafmixer beide paprika's met de olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn en zout en peper naar smaak.
- Bereid de rösti rondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de courgettes met de gegrilde groenten en de paprikasaus. Verdeel over de 4 borden.
- Snijd de rösti rondjes doormidden. Garneer het gerecht met de rösti rondjes, knapperige slablaadjes, noten, zaden en kruidenolie.
Tip: Snijd de romaine sla in vieren en grill de sla tot het mooie grillstrepen heeft.