gegrilde_lekkernij_met_een_aziatische_twist

Gegrilde lekkernijen met een Aziatische twist

Dit gerecht is rijk aan vitaminen en smaak en geeft een luxe Oosterse twist.

Ingrediënten gegrilde lekkernijen met een Aziatische twist

  • 100 g Aviko Super Mash Homemade
  • 2 avocado's
  • 150 g gemengde paddenstoelen, bijv. shiitake, cantharel, koningsoesterzwam
  • 1 baby paksoi
  • 1/2 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el créme fraiche
  • 2 el groene kruidenolie
  • Handvol spinazie
  • Rode uienringen, rode paprika reepjes en koriander om te garneren 
801757-Aviko Super mash homemade-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de avocado's doormidden. Verwijder de pit en de schil. Leg de avocado's met de champignons op de barbecue of in de grillpan. Voeg ook een paar blaadjes van de paksoi toe. Grill de groenten tot ze mooie rastertekens hebben en beetgaar zijn.
  • Maak ondertussen de saus: Rooster de sesamzaadjes in een droge (saus)pan goudbruin. Verwijder 1/2 el sesamzaadjes uit de pan en zet apart voor de garnering. Voeg de sojasaus, azijn en crème fraiche toe en roer tot een gladde massa.  
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruidenolie toe en mix tot een gladde massa.  
  • Schep de saus op 4 borden. Voeg de kruidenpuree toe. Verdeel de gegrilde groenten en spinazie erover. Bestrooi met de achtergehouden sesamzaadjes en garneer met de rode ui, rode peper en grof gehakte koriander. 

Tip: Vervang in de zomer de gegrilde champignons door zomergroenten zoals paprika, aubergine en courgette.