
Gegratineerde zeeduivelstoofpot
Een groentestoofpotje is een makkelijke basis voor een toegankelijk gerecht, dat je ook helemaal kunt voorbereiden. Voeg er vis aan toe en serveer met een romige gratin voor een restaurantwaardig gerecht. Makkelijk en favoriet!
Ingrediënten (4 porties)
- 4 Aviko One-for-all Gratins
- 2 witte en/of rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 3 tomaten
- 2 el olijfolie
- 125 ml droge witte wijn
- ½ rode peper
- 1 laurierblad
- 300 g zeeduivelfilets
- 3-4 takjes koriander
- 2 takjes dille
Aviko One-for-all Gratins
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper de uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de paprika's in stukjes van 2 cm. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de paprika's toe en bak 2 minuten. Roer de tomaten erdoor en bak nog een minuut.
- Giet de wijn bij de groenten. Voeg het stukje rode peper en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de groenten 15 minuten. Bereid ondertussen de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de visfilets tussen de groenten en stoof ze 8-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de gratins op 4 borden. Voeg de groenten met de vis en de saus toe. Garneer met korianderblaadjes en een dilleblaadje.
Tip: Vervang de vis door kipfilet. Of serveer met een zachtgekookt of gepocheerd ei voor een vegetarisch gerecht.