gazpacho_van_meloen_mango_en_komkommer_met_gratin_-_aviko_foodservice

Gazpacho van meloen, mango en komkommer met gratin

Een frisse soep van fruit en komkommer met romige aardappelgratin.

Ingrediënten gazpacho van meloen, mango en komkommer met gratin 

  • 6 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 500 g cantaloupe meloen
  • 500 g rijpe mango
  • 500 g komkommer
  • 100 g geraspte gember
  • 500 g plantaardige kokosyoghurt
  • 50 g sinaasappelhoning
  • 100 ml citroenschil
  • Extra vierge olijfolie
801751-Aviko Gratins Cream Cheese 2500g-header

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20-25 minuten

  • Snijd de meloen, mango en komkommer in stukjes van 1/2 cm. Roer de gember erdoor en laat even marineren.
  • Pureer het fruit met de komkommer en gember grof in de blender of met de staafmixer.  
  • Roer de yoghurt door de gazpacho en breng op smaak met de honing, citroensap, zout en peper. Zet de gazpacho in de koelkast om koud te worden.
  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de gazpacho in 6 kommen. Snijd de gratins doormidden en leg de helften in de gazpacho. Garneer met een druppel olijfolie. 

Tip: Maak de gazpacho een paar uur eerder, zodat hij bij het serveren goed gekoeld is. Weinig tijd? Zorg ervoor dat de meloen, mango en komkommer al goed gekoeld zijn.