
Gazpacho van meloen, mango en komkommer met gratin
Een frisse soep van fruit en komkommer met romige aardappelgratin.
Ingrediënten gazpacho van meloen, mango en komkommer met gratin
- 6 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 500 g cantaloupe meloen
- 500 g rijpe mango
- 500 g komkommer
- 100 g geraspte gember
- 500 g plantaardige kokosyoghurt
- 50 g sinaasappelhoning
- 100 ml citroenschil
- Extra vierge olijfolie
Gratins Cream & Cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20-25 minuten
- Snijd de meloen, mango en komkommer in stukjes van 1/2 cm. Roer de gember erdoor en laat even marineren.
- Pureer het fruit met de komkommer en gember grof in de blender of met de staafmixer.
- Roer de yoghurt door de gazpacho en breng op smaak met de honing, citroensap, zout en peper. Zet de gazpacho in de koelkast om koud te worden.
- Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de gazpacho in 6 kommen. Snijd de gratins doormidden en leg de helften in de gazpacho. Garneer met een druppel olijfolie.
Tip: Maak de gazpacho een paar uur eerder, zodat hij bij het serveren goed gekoeld is. Weinig tijd? Zorg ervoor dat de meloen, mango en komkommer al goed gekoeld zijn.