canape-met-artisjok-creme-zalm-en-asperge

Canapé met artisjok creme, zalm en asperge

Een heerlijke amuse voor in het restaurant of catering, die niet alleen mooi is maar ook lekker smaakt!

Ingrediënten

  • Aviko Gratin Cream & Cheese
  • Asperge tips

Voor de artisjokcreme:

  • 100 gram artisjok puree
  • 75 gram doperwten
  • 1 theelepel knoflookpulp
  • 20 ml kruidenolie
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel honing

Voor de zalmmousse:

  • 220 gram zalm
  • 50 gram creme fraiche
  • 1 mespunt mierikswortel
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 mespunt witte peper

Bereidingswijze

De zalmmousse:

  • Meng de zalm in de keukenmachine en mix tot een rilette. 
  • Meng dit daarna in een andere kom met de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout

De artisjokcreme:

  • Ontdooi de erwten onder de warme kraan. 
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (beetje bij beetje) en mix een tijdje tot je een gladde/romige emilsie krijgt. Breng op smaak met zout en peper. 

Verder:

  • Steek de gratin uit met een kleine ring
  • Bak de gratin vervolgens af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Leg de asperge tips op een apart ovenplaatje en besprenkel met knoflookolie en peper en zout
  • Leg de aspergetips de laatste 4 minuten bij de gratin in de oven
  • Spuit vervolgens de zalmmousse met een spuitzak op de gratin
  • Maak daarna een klein toefje van de artisjokcreme op de zalmmousse en maak af met een aspergetip