
Canapé met artisjok creme, zalm en asperge
Een heerlijke amuse voor in het restaurant of catering, die niet alleen mooi is maar ook lekker smaakt!
Ingrediënten
- Aviko Gratin Cream & Cheese
- Asperge tips
Voor de artisjokcreme:
- 100 gram artisjok puree
- 75 gram doperwten
- 1 theelepel knoflookpulp
- 20 ml kruidenolie
- Rasp van 1 citroen
- 1 eetlepel honing
Voor de zalmmousse:
- 220 gram zalm
- 50 gram creme fraiche
- 1 mespunt mierikswortel
- Rasp en sap van 1 citroen
- 1 mespunt witte peper
Aviko Gratin
Bereidingswijze
De zalmmousse:
- Meng de zalm in de keukenmachine en mix tot een rilette.
- Meng dit daarna in een andere kom met de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout
De artisjokcreme:
- Ontdooi de erwten onder de warme kraan.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (beetje bij beetje) en mix een tijdje tot je een gladde/romige emilsie krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Verder:
- Steek de gratin uit met een kleine ring
- Bak de gratin vervolgens af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking
- Leg de asperge tips op een apart ovenplaatje en besprenkel met knoflookolie en peper en zout
- Leg de aspergetips de laatste 4 minuten bij de gratin in de oven
- Spuit vervolgens de zalmmousse met een spuitzak op de gratin
- Maak daarna een klein toefje van de artisjokcreme op de zalmmousse en maak af met een aspergetip